Bayer Zsolt ötforintosokban fogja kifizetni a Hadházynak megítélt 300 ezer forintot, de bocsánatot nem fog kérni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán írtunk arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő személyiségi jog megsértése miatt perelte be Bayer Zsoltot, és a bíróság másodfokon is a politikusnak adott igazat: az ítélet szerint Bayer Zsoltnak a perköltségen túl 15 napja van, hogy fizessen 300 ezret a képviselőnek, és bocsánatot kell kérnie levélben, amit a blogján, ahol az írások megjelentek, 30 napig elérhetővé kell tennie. 

Bayer, aki legutóbb egy 18 éves gimnazista lányt nevezett egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis prolinak, még 2017 októberében írta azt blogján, hogy „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI”. A bíróság megállapította, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát. 

Szerda este blogján reagált az ítéletre Bayer Zsolt is, aki leírta, hogy az említett mondatot eredetileg egy sörözőben mondta el, ahol 2017 nyarán találkozott civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal, és ekkor emlegette fel Szél Bernadettnek, hogy a kormányellenes tüntetők többek között volt, aki 'Orbán geci, Áder nyeli' transzparenssel vonult fel, majd ennek kapcsán említette meg a Hadházyra átírt mondatot, és megkérdezte Szélt, hogy ez hogyan esne neki. Azaz szerinte szó nincs arról, hogy ő gecinek nevezte volna Hadházyt. 

„Ám Hadházy beperelt, s mivel az ügyben eljáró bírók intelligencia szintje nem éri el egy második elemis, közepes képességű kisdiákét, vagy politikailag motiváltak, ezért ezt az ítéletet hozták.”

– írja Bayer a blogján, aki külön kiemeli az ítéletnek ezt a mondatát: „A kifejezés jelentős nyilvánosság előtti használata pusztán az érintett megalázását, emberi mivoltának sárba tiprását eredményezi.”, majd hosszan kitér arra, hogy ehhez képest mára a „libsi-bolsi ellenzék és a csürhéjük” mára épp a geci kifejezést emelte politikai programjának középpontjába. 

Ezért Bayer szerint innentől annyi dolguk van, mint az ellene meghozott ítéletet mindig azok orrá kellé kell dörgölni, akik O1G-znek valahol. Majd pedig leírta, hogy 

„Hadházynak 5 forintosokban fogom kifizetni a 300 ezer forintot. Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára. Ehhez kérem is az önök segítségét, mert rengeteg 5 forintosra lesz szükségem. Kérek mindenkit, hogy hozzon, küldjön nekem 5 forintosokat, az ECHO-ba, Karc-ba, Magyar Időkhöz. Félre ne értsenek, nem pénzt kunyerálok, én nem Juhász Péter meg a Jobbik vagyok, hogy másokkal fizettessem ki a saramat, mindenkinek odaadom más pénzegységben, amennyi 5-öst ad nekem, csak egyedül nem tudok ennyi ötforintost összehozni.

A bíróság arra kötelezett, hogy kérjek bocsánatot Hadházytól. Ez akkor fog megtörténni, amikor Hadházyék bocsánatot kérnek a miniszterelnöktől és a köztársasági elnöktől. Addig nem.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.