Bezárják a Récsei Centert, a Nemzeti Korcsolyázó Központnak kell a hely

Budapest
2019 január 18., 10:18
comments 304

Zuglóban, a Thököly és a Dózsa György út kereszteződésétől nem messze található a Récsei Center nevű bevásárlóközpont helyén hamarosan korcsolyapálya épül, erről pár hete Orbán Viktor miniszterelnök rendelkezett a Magyar Közlönyben. A récsei a kevés olyan budapesti pláza egyike volt, ami szervesen be tudott épülni a környékén élők mindennapjaiba, akik már petíciót is indítottak a bevásárlóközpont megtartásáért. Nem nagyon jók az esélyeik, a plázát már eladták az államnak, és az ott működő üzletek tulajdonosait is értesítették, hogy májustól menniük kell. A tervek szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központ 2022-re készülhet el, lesz benne 40 ezer négyzetméteres korcsolyacsarnok, parkoló, hotel és üzletsor.

UPDATE 14:29

A következőket írták nekünk a Récsei Centerből:

2018.01.18-án tévesen jelent meg a sajtóban, hogy a Récsei Center idén bezár és a bérleményeket májusig el kell hagyni.

Ilyen kijelentést felelős vezető sem a tulajdonos, sem a társaság részéről nem tett. A hivatkozott rendeletben szereplő dátum (2019.08.31) az előzetes tanulmányok elkészítésére vonatkozik.

Jelen ismereteink szerint a bevásárlóközpont működése legalább 2020. szeptember 30-ig biztosított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.