Németh Szilárd megkapta a „Rosszat jóval győzd le” érmet Varsóban

POLITIKA
2019 január 18., 13:51

„Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy első magyarként vehettem át a »Rosszat jóval győzd le« érmet lengyel testvéreinktől Jerzy Popieluszko emlékének őrzéséért”

– jelentette be a Facebookon Németh Szilárd, aki egy kereszttel pózolt be a fotóhoz.

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Az államtitkár azt is írta, hogy: „Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt! Külön öröm számomra, hogy Popieluszko atya családja is jelen volt a jeles eseményen a kobylkai Szentháromság templomban, és hogy egy vérereklyével is megajándékoztak.”

Jerzy Popiełuszkót 1984-ben hazafelé ismeretlen tettesek megállították, elrabolták, majd összeverték, és amikor megpróbált elmenekülni, megölték. Később kiderült, hogy a kommunista politikai rendőrség parancsára ölték meg, a rendszerváltás után sikerült is felkutatni a három gyilkosát, de csak az egyik katona vallotta be a tettét, és kért bocsánatot a családtól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.