Németh Szilárd megkapta a „Rosszat jóval győzd le” érmet Varsóban

„Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy első magyarként vehettem át a »Rosszat jóval győzd le« érmet lengyel testvéreinktől Jerzy Popieluszko emlékének őrzéséért”

– jelentette be a Facebookon Németh Szilárd, aki egy kereszttel pózolt be a fotóhoz.

Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Az államtitkár azt is írta, hogy: „Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt! Külön öröm számomra, hogy Popieluszko atya családja is jelen volt a jeles eseményen a kobylkai Szentháromság templomban, és hogy egy vérereklyével is megajándékoztak.”

Jerzy Popiełuszkót 1984-ben hazafelé ismeretlen tettesek megállították, elrabolták, majd összeverték, és amikor megpróbált elmenekülni, megölték. Később kiderült, hogy a kommunista politikai rendőrség parancsára ölték meg, a rendszerváltás után sikerült is felkutatni a három gyilkosát, de csak az egyik katona vallotta be a tettét, és kért bocsánatot a családtól.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.