Megmotozták, és eljárást indítottak a Momentum EP-listavezetője ellen a rendőrök

Tiltott pirotechnikai eszköz veszélyeztető használatára hivatkozva szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője ellen, állítja maga a politikus a Facebook-oldalán.

Leírása szerint a szombati, Várkert bazár előtti tüntetés végén egymagában, a fotósok kedvéért pózolt egy lila füstölővel - olyan fajtával, amiket játékboltokban teljesen legálisan forgalmaznak. Fél órával később, amikor egyedül, gyalog a Fő utcán hazafele tartott, a Francia Intézetnél, a tüntetés helyszínétől több száz méternyire négy rendőr fogta körbe. Majd még egy rendőrfurgon is lefékezett. Igazoltatták, ruházatát átvizsgálták "átnézték a személyes tárgyaimat, a telefonomat, belelapoztak a jegyzetfüzetembe, kinyitották a pénztárcámat", írta. Az igazoltatás okáról nem tájékoztatták.

Itt kell megjegyezzem, hogy Budapesten ezt most törvényesen megtehetik a rendőrök, mert újra fel vannak függesztve az állampolgárok jogai. Fokozott ellenőrzés van, ilyenkor a rendőrök akárkit, akárhol igazoltathatnak és megmotozhatnak (rendőrül: átvizsgálhatják a ruházatát) ok és indok nélkül. Hogy ez arra is felhatalmazza-e őket, hogy az igazoltatott telefonjába, jegyzeteibe is beleolvassanak, arról levélben érdeklődtem a BRFK-nál.

A ruházatátvizsgálás-igazoltatás-várakoztatás-semmiről sem tájékoztatás után aztán közölték vele, hogy szabálysértés vétség miatt eljárás alá vonták, levélben küldik majd az idézést.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.