Megmotozták, és eljárást indítottak a Momentum EP-listavezetője ellen a rendőrök

POLITIKA
2019 január 20., 13:55
comments 524

Tiltott pirotechnikai eszköz veszélyeztető használatára hivatkozva szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője ellen, állítja maga a politikus a Facebook-oldalán.

link Forrás

Leírása szerint a szombati, Várkert bazár előtti tüntetés végén egymagában, a fotósok kedvéért pózolt egy lila füstölővel - olyan fajtával, amiket játékboltokban teljesen legálisan forgalmaznak. Fél órával később, amikor egyedül, gyalog a Fő utcán hazafele tartott, a Francia Intézetnél, a tüntetés helyszínétől több száz méternyire négy rendőr fogta körbe. Majd még egy rendőrfurgon is lefékezett. Igazoltatták, ruházatát átvizsgálták "átnézték a személyes tárgyaimat, a telefonomat, belelapoztak a jegyzetfüzetembe, kinyitották a pénztárcámat", írta. Az igazoltatás okáról nem tájékoztatták.

Itt kell megjegyezzem, hogy Budapesten ezt most törvényesen megtehetik a rendőrök, mert újra fel vannak függesztve az állampolgárok jogai. Fokozott ellenőrzés van, ilyenkor a rendőrök akárkit, akárhol igazoltathatnak és megmotozhatnak (rendőrül: átvizsgálhatják a ruházatát) ok és indok nélkül. Hogy ez arra is felhatalmazza-e őket, hogy az igazoltatott telefonjába, jegyzeteibe is beleolvassanak, arról levélben érdeklődtem a BRFK-nál.

A ruházatátvizsgálás-igazoltatás-várakoztatás-semmiről sem tájékoztatás után aztán közölték vele, hogy szabálysértés vétség miatt eljárás alá vonták, levélben küldik majd az idézést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.