Hadházy az ügyészség döntéséről: Egészen ijesztő, hogy Polt ezt meg merte tenni

Facebookon reagált a képviselő az ügyészség hétfői döntésére, mely szerint jogos volt az ellenzéki képviselőkkel szemben alkalmazott erőszak az MTVA székházban, sőt, ellenük indul nyomozás közérdekű üzem megzavarása miatt. Hadházy Ákos arra kéri követőit, vegyenek részt a szerdai tüntetésen, melyen a döntés ellen tiltakoznak. Azt írja, tudja, hogy követői szerint egy tüntetés nem old meg semmit. „Pedig egy százezres tüntetés sok mindent megoldhat. De az igaz, hogy EGY tüntetés szinte soha nem elég. SOK és FOLYAMATOS tüntetés igenis gondot okoz a kormánynak és segít megvédeni a kormánykritikus politikusokat” - írja. 

A bejegyzésben azt írja, Polt Péter szintet lépett. „Eddig 'csak' passzívan védte a barátját, azaz nem indított, vagy leállított nyomozásokat a kormányt érintő legnyilvánvalóbb lopásoknál. Most viszont megtagadta a kormányt bíráló képviselők védelmét, zöld utat adva az ellenük irányuló agressziónak. Ami még súlyosabb, hogy egészen nonszensz jogi érveléssel (ezt régen koholt vádaknak hívták) nyomozást indít ellenük. Ez sokkal súlyosabb lépés annál, hogy Ön legyintsen azzal, hogy 'úgyis tudtuk, hogy ez lesz'” - írja. Szerinte egyébként a köztévé nem közérdekű üzem.

Közérdekű üzem megzavarása nem merülhetett fel, hiszen a képviselők nem az elektronikus hírközlő HÁLÓZAT, hanem a SZOLGÁLTATÓ épületébe mentek be” - írja. „Az viszont egészen ijesztő, hogy Polt ennek ellenére meg merte tenni, amit tett.”