Kedves munkavállalók, végre akad egy cég, ahol négyszáz órát túlórázhatnak!

gazdaság
2019 január 23., 09:56
comments 290

Január végéig kellett várni rá, de már van olyan munkáltató Magyarországon, ahol a túlóratörvény adta lehetőséggel élve akár négyszáz órát is túlórázhatnak a munkavállalók. A Portfolio megfogalmazása szerint a Penny Market "tovább erősítve a munkatársakkal való együttműködést", megállapodást kötött a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a saját üzemi tanácsával arról, hogy "kizárólag önkéntes alapon" munkavállalóik három éves elszámolással évi négyszáz óra túlórát vállalhatnak.

A tájékoztatásuk alapján a négyszáz óra túlóra tényleg önkéntes, a kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emelték.

Korábban a cégek, köztük a Spar és a Tesco arról adtak ki közleményeket, hogy náluk nem vezetik be az új túlóratörvény szabályait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.