Kedves munkavállalók, végre akad egy cég, ahol négyszáz órát túlórázhatnak!

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Január végéig kellett várni rá, de már van olyan munkáltató Magyarországon, ahol a túlóratörvény adta lehetőséggel élve akár négyszáz órát is túlórázhatnak a munkavállalók. A Portfolio megfogalmazása szerint a Penny Market "tovább erősítve a munkatársakkal való együttműködést", megállapodást kötött a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a saját üzemi tanácsával arról, hogy "kizárólag önkéntes alapon" munkavállalóik három éves elszámolással évi négyszáz óra túlórát vállalhatnak.

A tájékoztatásuk alapján a négyszáz óra túlóra tényleg önkéntes, a kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emelték.

Korábban a cégek, köztük a Spar és a Tesco arról adtak ki közleményeket, hogy náluk nem vezetik be az új túlóratörvény szabályait.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.