Megerőszakoltak egy nőt, ezért kijelöltek jól megvilágított, nőknek fenntartott parkolóhelyeket, mire egy férfi pert indított, mert ez szerinte diszkrimináció

2019 január 23., szerda 20:29
269

Még 2016-ban történt, hogy egy bajor kisvárosban megtámadtak és megerőszakoltak egy nőt. Eichstätt városa erre részben azzal reagált, hogy a környéken lévő parkolóban kijelöltek külön női helyeket. 

Az elsőre különösen hangzó ötlet értelme, hogy a nők be tudjanak állni ezekre a jól megvilágított, az épületek bejáratához közeli helyekre, és ne kelljen egy sötét mellékutcában parkolniuk. Külön gondoltak azokra az ápolónőkre, akik a közeli otthonba járnak dolgozni hajnalban és éjjel.

Dominik Bayernek azonban ez nem tetszett. Szerinte ezzel a férfiakat és a nőket is diszkriminálják: előbbieket nyilván azért, mert nem parkolhatnak oda, ahová tetszik, utóbbiakat pedig azért, mert a lépés azt sugallja, hogy a nők nem tudják megvédeni magukat.

A város jogi tanácsosa ugyanakkor elmondta, hogy a női helyek nem kötelező érvényűek, mármint senkit nem büntetnek meg, ha odaparkol, ezek inkább csak jelzések, amelyek felhívják a férfiak figyelmét erre a lehetőségre.

A szövetségi diszkriminációellenes ügynökség végül úgy határozott, hogy a női parkolók nem közösítenek ki senkit. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt