Egy középkorú férfi veszthette életét a ferencvárosi kollégiumtűzben

Valószínűleg egy középkorú férfi vesztette életét a szerda esti IX. kerületi kollégiumi tűzben, közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata. Szerdán este kigyulladt Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Markusovszky téri kollégiuma a Ferencvárosban. A tűz a második emeletről a harmadikra is átterjedt. Az oltásra nagy erőkkel, húsz járművel vonultak ki a tűzoltók, akik még reggel is dolgoztak, mert több kisebb tűzfészket is oltaniuk kell még.

Már a mentés elején találtak egy holttestet. Az áldozatot egyelőre még nem sikerült azonosítani, de életkorát és nemét már meg tudták állapítani.

Azt, hogy miért gyulladt ki az épület, még nem tudni.

Bogárdi Szabó István, az Magyar Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök csütörtök reggel közleményében köszönte meg a tűzoltóknak, hogy a riasztástól számítva nyolc perc alatt a helyszínre értek és "emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére". A püspök megköszönte a rendőrség munkáját is, valamint a több száz felajánlást a diákok megsegítésére. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.