Erdogan az oroszokhoz hasonlóan, az amerikaiakkal szemben Nicolás Madurót támogatja

külföld
2019 január 24., 09:13
comments 90
Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval 2018. december 3-án. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett.
photo_camera Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval 2018. december 3-án. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett. Fotó: Boris Vergara/dpa Picture-Alliance/AFP

NATO-beli szövetségesével, az Egyesült Államokkal szemben, Oroszországhoz hasonlóan Nicolás Madurót biztosította támogatásáról Recep Tayyip Erdogan török elnök. A hazájában Maduróéhoz hasonló önkényuralmi rendszert építő Erdogan arra biztatta a venezuelai elnököt, hogy "tartson ki".

Az Egyesült Államok szerdán jelentette be, hogy ők Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét ismerik el az ország átmeneti elnökének. Arra hivatkoztak, hogy a törvényhozás az egyetlen legitim, választott testület az országban. Az USA mellett Kanada, Brazília, Kolumbia és más latin-amerikai országok is Guaidót ismerik el elnökként.

Erdogan viszont Madurót nevezte "testvérének", és biztosította arról, hogy "melletted állunk". (Via The Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.