Erdogan az oroszokhoz hasonlóan, az amerikaiakkal szemben Nicolás Madurót támogatja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval 2018. december 3-án. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett.Fotó: Boris Vergara/dpa Picture-Alliance/AFP

NATO-beli szövetségesével, az Egyesült Államokkal szemben, Oroszországhoz hasonlóan Nicolás Madurót biztosította támogatásáról Recep Tayyip Erdogan török elnök. A hazájában Maduróéhoz hasonló önkényuralmi rendszert építő Erdogan arra biztatta a venezuelai elnököt, hogy "tartson ki".

Az Egyesült Államok szerdán jelentette be, hogy ők Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét ismerik el az ország átmeneti elnökének. Arra hivatkoztak, hogy a törvényhozás az egyetlen legitim, választott testület az országban. Az USA mellett Kanada, Brazília, Kolumbia és más latin-amerikai országok is Guaidót ismerik el elnökként.

Erdogan viszont Madurót nevezte "testvérének", és biztosította arról, hogy "melletted állunk". (Via The Financial Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.