Erdogan az oroszokhoz hasonlóan, az amerikaiakkal szemben Nicolás Madurót támogatja

Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval 2018. december 3-án. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett.Fotó: Boris Vergara/dpa Picture-Alliance/AFP

NATO-beli szövetségesével, az Egyesült Államokkal szemben, Oroszországhoz hasonlóan Nicolás Madurót biztosította támogatásáról Recep Tayyip Erdogan török elnök. A hazájában Maduróéhoz hasonló önkényuralmi rendszert építő Erdogan arra biztatta a venezuelai elnököt, hogy "tartson ki".

Az Egyesült Államok szerdán jelentette be, hogy ők Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét ismerik el az ország átmeneti elnökének. Arra hivatkoztak, hogy a törvényhozás az egyetlen legitim, választott testület az országban. Az USA mellett Kanada, Brazília, Kolumbia és más latin-amerikai országok is Guaidót ismerik el elnökként.

Erdogan viszont Madurót nevezte "testvérének", és biztosította arról, hogy "melletted állunk". (Via The Financial Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.