Erdogan az oroszokhoz hasonlóan, az amerikaiakkal szemben Nicolás Madurót támogatja

Recep Tayyip Erdogan (b) vendéglátójával, Nicolas Maduróval 2018. december 3-án. Illiberális csúcstalálkozót tartottak Venezuelában, ahol a török elnök szövetségesei ellenségével szövetkezett.Fotó: Boris Vergara/dpa Picture-Alliance/AFP

NATO-beli szövetségesével, az Egyesült Államokkal szemben, Oroszországhoz hasonlóan Nicolás Madurót biztosította támogatásáról Recep Tayyip Erdogan török elnök. A hazájában Maduróéhoz hasonló önkényuralmi rendszert építő Erdogan arra biztatta a venezuelai elnököt, hogy "tartson ki".

Az Egyesült Államok szerdán jelentette be, hogy ők Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét ismerik el az ország átmeneti elnökének. Arra hivatkoztak, hogy a törvényhozás az egyetlen legitim, választott testület az országban. Az USA mellett Kanada, Brazília, Kolumbia és más latin-amerikai országok is Guaidót ismerik el elnökként.

Erdogan viszont Madurót nevezte "testvérének", és biztosította arról, hogy "melletted állunk". (Via The Financial Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.