Mark Zuckerbeg 2011-ben lesokkolózott egy kecskét, késsel agyonszúrta, aztán feltálalta vacsorára a Twitter alapítójának

gasztronómia
2019 január 24., 15:43
comments 255

Kevés dolgot lehet tudni Mark Zuckerbergről, a zárkózott Facebook-alapítótól, de az egyik ilyen az, hogy különös újévi fogadalmai szoktak lenni, amiket állítólag meg is tart.

Ennek köszönhető az a remek anekdota, amit Jack Dorsey, a Twitter és a Square alapítója mesélt el a Rolling Stone magazinnak adott, ettől eltekintve is baromi érdekes nagyinterjújában.

2009-es fogadalma (minden munkanapján nyakkendőt fog hordani) és 2010-es elhatározása (megtanul kínaiul) után Zuckerberg 2011.-re azt találta ki, hogy csak olyan állat húsából fog enni, amit saját kezével ölt meg. A dolognak ez a része publikus volt, de a nagyközönség túlnyomó hányada feltehetőleg úgy értelmezte a dolgot, hogy a milliárdos így akarta közölni, hogy abban az évben nem eszik húst.

Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

photo_camera Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója Fotó: David Becker/AFP

A friss Rolling Stone-interjúban Dorsey ugyanis elmeséli, hogy abban az évben vacsorára volt hivatalos Zuckerbergékhez. A vendég egyrészt tudott a fogadalomról, másrészt azt is tudta, hogy Zuckerberg hat kecskét tart a telkén, ezért amikor kiderült, hogy kecske lesz vacsorára, rákérdezett, hogy tényleg a házigazda ölte-e meg azt. 

"Azt mondta, hogy igen. Mire én: "Korábban ettél már kecskét?" Mire ő: "Igen és imádom." Erre én: "Lesz valami más is?" Mire ő: "Saláta." Megkérdeztem, hogy hol van a kecske, mire azt felelte, hogy a sütőben. Ezután úgy harminc percet vártunk. Aztán azt mondja: "Azt hiszem készen van." Bementünk az étkezőbe. Kihozta a kecskét. Hideg volt. Felejthetetlen volt. Nem tudom, hogy visszarakta-e a sütőbe. Csak a salátából kértem."

A riporter kérdésére Dorsey azt is felidézte, hogy az állatot először elkábították valami sokkolóféleséggel, aztán Zuckerberg agyonszúrta, majd elküldte a henteshez, hogy az szakszerűen szétbontsa és feldolgozza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt