Újra férfiakkal randizik a meleggyógyítás pápája

külföld
2019 január 24., 05:58

"A mai napig vannak meleg álmai" - mesélte a minap a magyar közszolgálati televízió egyik műsorában egy általa "ex-gay pszichiáternek" nevezett emberről Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz egykori újságírója, aki a "meleglobbi" elleni küzdelemre tette fel életét. Nem tudom, hogy David Mathesonról mondta-e ezt, mindenesetre a melegek heterósítását ígérő konverziós terápia szellemi keresztapjának tartott mormon terapista az NBC Newsnak elismerte, hogy férfiakkal randevúzik.

Matheson azután kényszerült nyilvánosan beismerni melegségét, hogy a Truth Wins Out LGBT-szervezet nyilvánosságra hozta egy másik konverziós terapeuta, Rich Wyler privát facebookposztját, amiben arról írt, hogy Matheson most már azt mondja, nem fenntartható számára a magányos élet, az önként vállalt cölibátus, ezért újra férfi társat keres magának.

Matheson a Facebookon is reagált. "Úgy egy éve rájöttem, hogy jelentős változásokra van szükség az életemben. Rájöttem, hogy nem tudok tovább házas maradni. És rájöttem, hogy el kell ismerjem magam melegként" - írta. Az NBC Newsnak azt is megerősítette, hogy 34 évnyi házasság után elvált nejétől, és most férfiakkal randizik.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.