Vádat emeltek a bolgár sofőr ellen, aki a román határhoz közel két ember halálával járó balesetet okozott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Annak ellenére, hogy erős köd miatt 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az M43-as autópályán Makó közelében 2017 február 15-én, egy kisbuszt vezető bolgár sofőr 108-109 km/órás sebességgel hajtott a román határ felé.  

A csanádpalotai határátkelő előtt mind a külső, mind a leállósávban feltorlódott a kocsisor. A bolgár sofőr kisbusza előtt a külső sávban haladó kamion a sűrű ködben csak az utolsó pillanatban észlelte az álló járműveket, ezért gyorsan átsorolt a belső forgalmi sávba. Két másik autó is így tett, összeütköztek. A bolgár sofőr látta a balesetet, és azért, hogy elkerülje az ütközést, jobbra rántotta a kormányt, és a leállósávban belecsapódott egy ott álló kamionba. 

A baleset következtében a kisbuszban utazó két utas a helyszínen meghalt, ketten maradandó fogyatékossággal járó sérülést, négy utas és a sofőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.  

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség most emelt vádat a huszonhat éves férfival szemben. A vádhatóság szerint a baleset közvetlen összefüggésben volt azzal, hogy a sofőr egyrészt nem tartotta be a sebességkorlátozást, másrészt nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, mivel a sűrű köd miatt az előírt sebességkorlátozáshoz képest is kisebb sebesség lett volna indokolt.

A sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják, vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől határozott időtartamra történő eltiltását indítványozta.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.