Vádat emeltek a bolgár sofőr ellen, aki a román határhoz közel két ember halálával járó balesetet okozott

baleset
2019 január 25., 10:29
comments 32

Annak ellenére, hogy erős köd miatt 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az M43-as autópályán Makó közelében 2017 február 15-én, egy kisbuszt vezető bolgár sofőr 108-109 km/órás sebességgel hajtott a román határ felé.

A csanádpalotai határátkelő előtt mind a külső, mind a leállósávban feltorlódott a kocsisor. A bolgár sofőr kisbusza előtt a külső sávban haladó kamion a sűrű ködben csak az utolsó pillanatban észlelte az álló járműveket, ezért gyorsan átsorolt a belső forgalmi sávba. Két másik autó is így tett, összeütköztek. A bolgár sofőr látta a balesetet, és azért, hogy elkerülje az ütközést, jobbra rántotta a kormányt, és a leállósávban belecsapódott egy ott álló kamionba.

A baleset következtében a kisbuszban utazó két utas a helyszínen meghalt, ketten maradandó fogyatékossággal járó sérülést, négy utas és a sofőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség most emelt vádat a huszonhat éves férfival szemben. A vádhatóság szerint a baleset közvetlen összefüggésben volt azzal, hogy a sofőr egyrészt nem tartotta be a sebességkorlátozást, másrészt nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, mivel a sűrű köd miatt az előírt sebességkorlátozáshoz képest is kisebb sebesség lett volna indokolt.

A sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják, vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől határozott időtartamra történő eltiltását indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.