Ónos esőben tocsog majd a hétfő

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Sószóró Budapesten, a Váci útonFotó: Máthé Zoltán

Az ország jelentős részére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorogolóiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap, mivel hétfő reggeltől több megyében és Budapesten is jelentősebb mennyiségű ónos esőre lehet számítani. 

Az OMSZ középtávú előrejelzése szerint marad a csapadékos idő, de mivel napközben valamelyest melegedhet az idő, a havat legtöbb helyen eső váltja fel. Több helyen hó és ónos eső egyaránt hull majd.  

Az ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú figyelmeztetés Budapestre, Pest, Fejér és Komárom-Esztergomra vonatkozik. Nógrád és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Havazás miatt Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére a havazás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul, de északkeleten a kezdetben kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben 0-7 fokig melegszik a levegő.

Keddtől folytatódik a változékony időjárás. Aznap nem lesz jelentős csapadék, szerdán viszont ismét hűlni fog a levegő, és ónos esőre, enyhe szavazásra is számítani kell. Szerdán a magasabb területeken akár mínusz 8 fok is lehet esténként, és napközben is alig lesznek pluszok.  Érzékelhető változás a hőmérsékletben majd csak a hét vége felé lesz: szombatra napközben akár 10 fokig is melegedhet az idő.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.