Ónos esőben tocsog majd a hétfő

Sószóró Budapesten, a Váci útonFotó: Máthé Zoltán

Az ország jelentős részére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorogolóiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap, mivel hétfő reggeltől több megyében és Budapesten is jelentősebb mennyiségű ónos esőre lehet számítani. 

Az OMSZ középtávú előrejelzése szerint marad a csapadékos idő, de mivel napközben valamelyest melegedhet az idő, a havat legtöbb helyen eső váltja fel. Több helyen hó és ónos eső egyaránt hull majd.  

Az ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú figyelmeztetés Budapestre, Pest, Fejér és Komárom-Esztergomra vonatkozik. Nógrád és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Havazás miatt Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére a havazás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul, de északkeleten a kezdetben kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben 0-7 fokig melegszik a levegő.

Keddtől folytatódik a változékony időjárás. Aznap nem lesz jelentős csapadék, szerdán viszont ismét hűlni fog a levegő, és ónos esőre, enyhe szavazásra is számítani kell. Szerdán a magasabb területeken akár mínusz 8 fok is lehet esténként, és napközben is alig lesznek pluszok.  Érzékelhető változás a hőmérsékletben majd csak a hét vége felé lesz: szombatra napközben akár 10 fokig is melegedhet az idő.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.