Lemondott a szlovén miniszter, aki öngyilkosságba kergethette a futárát

2019 január 28., hétfő 10:46
89
Dejan Prešiček beiktatási beszéde a szlovén parlamentben. Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Lemondott Dejan Prešiček szlovén kulturális miniszter. A helyi sajtó értesülései szerint Prešiček munkahelyi zaklatás és hivatali visszaélés miatt távozott. Főnöke, Marjan Šarec szerint a zaklatások "nagyon ártottak az emberi kapcsolatoknak" a minisztériumban, így azt is nehéz elképzelni, hogy ugyanaz a csapat folytassa tovább a munkát.

Prešiček azután mondott le, hogy két hete öngyilkos lett a minisztérium futára. Szlovén lapértesülések szerint a nehéz sorsú férfit folyamatosan megalázta a miniszter és közvetlen beosztottjai is, ez is hozzájárulhatott, hogy végül megölte magát. Bár az is igaz, hogy a háromgyerekes apa súlyos magánéleti gondokkal is küzdött, neje daganatos beteg.

A sajtó értesülései szerint Prešiček és közvetlen munkatársai magánügyeiket intéztették a futárral, akinek még családtagjaik ügyeit is intéznie kellett. Eközben zaklatták, fenyegették és alázták folyamatosan.

Prešiček tavaly szeptember óta volt kulturális miniszter, előtte a ljublanai zene- és balettművészeti konzervatórium igazgatója volt, ahol szintén sok panasz érkezett rá.

Prešiček amúgy tagadja a vádakat, csak a nyilvánosság nyomására mondott le. (Via HVG)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt