Lemondott a szlovén miniszter, aki öngyilkosságba kergethette a futárát

Dejan Prešiček beiktatási beszéde a szlovén parlamentben.Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Lemondott Dejan Prešiček szlovén kulturális miniszter. A helyi sajtó értesülései szerint Prešiček munkahelyi zaklatás és hivatali visszaélés miatt távozott. Főnöke, Marjan Šarec szerint a zaklatások "nagyon ártottak az emberi kapcsolatoknak" a minisztériumban, így azt is nehéz elképzelni, hogy ugyanaz a csapat folytassa tovább a munkát.

Prešiček azután mondott le, hogy két hete öngyilkos lett a minisztérium futára. Szlovén lapértesülések szerint a nehéz sorsú férfit folyamatosan megalázta a miniszter és közvetlen beosztottjai is, ez is hozzájárulhatott, hogy végül megölte magát. Bár az is igaz, hogy a háromgyerekes apa súlyos magánéleti gondokkal is küzdött, neje daganatos beteg.

A sajtó értesülései szerint Prešiček és közvetlen munkatársai magánügyeiket intéztették a futárral, akinek még családtagjaik ügyeit is intéznie kellett. Eközben zaklatták, fenyegették és alázták folyamatosan.

Prešiček tavaly szeptember óta volt kulturális miniszter, előtte a ljublanai zene- és balettművészeti konzervatórium igazgatója volt, ahol szintén sok panasz érkezett rá.

Prešiček amúgy tagadja a vádakat, csak a nyilvánosság nyomására mondott le. (Via HVG)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.