Szijjártó Péter főtanácsadója lett Gyurta Dániel

politika
2019 január 29., 17:51
comments 512

Ez azon a keddi rendezvényen derült ki, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter együttműködési megállapodást írt alá Mocsai Lajossal, aki a Testnevelési Egyetem rektora. (Miután a Fidesz törvényt módosított azért, hogy rektor lehessen, majd azért is, hogy ne kelljen nyugdíjba mennie, a Debreceni Egyetem pedig úgy választotta díszdoktorrá, hogy a doktori és habilitációs tanácsa nem támogatta.)

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szijjártó a rendezvényen beszélt a sportnak a diplomáciában és az országok közötti nemzetközi gazdasági versenyben játszott szerepéről és azt állította, hogy világszerte keresett terméknek nevezve például a Testnevelési Egyetem képzéseit. Ekkor tért ki arra is, hogy a napokban lett a minisztérium munkatársa az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel, aki miniszteri főtanácsadóként dolgozik a jövőben.

Mocsai Lajos, a TE rektora kiemelte, a cél az, hogy elméletben és gyakorlatban is támogassák egymást a nemzetközi diplomáciában: „Történelmi lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy a miniszter úrral együtt tudtunk aláírni egy ilyen megállapodást” – mondta Mocsai a Nemzeti Sport beszámolója szerint. A rektor kitért arra is, hogy az egyetem az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatot, az oktatói kar tudását tudja a külügyminisztérium rendelkezésére bocsátani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt