3,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta 2018 utolsó negyedévében

gazdaság
2019 január 30., 09:16

A tavaly október-decemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 8 ezerrel, 167 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent, jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. Az MTI beszámolója szerint 2018 év végén

  • a munkanélküliek létszáma átlagosan 172 ezer volt, ami 2017-hez képest 20 ezerrel kevesebb. 
  • A legjobb munkavállalási korú 25-54 éveseknél a munkanélküliségi ráta 3,2 százalékra csökkent, míg az 55-74 éveseké lényegében nem változott, 2,6 százalékon állt.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint december év végére 

a nyilvántartott álláskeresők létszáma 5,0 százalékkal, 242 ezerre csökkent 2017 azonos időszakához képest.

A KSH adatsora szerint a tavaly október-decemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 

4 millió 481 ezer volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az utolsó negyedévben a munkaerőpiacon dolgozók száma 73 ezerrel nőtt, miközben a közfoglalkoztatottnak száma 47 ezerrel csökkent. (MTI)
 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.