3,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta 2018 utolsó negyedévében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tavaly október-decemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 8 ezerrel, 167 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent, jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. Az MTI beszámolója szerint 2018 év végén

  • a munkanélküliek létszáma átlagosan 172 ezer volt, ami 2017-hez képest 20 ezerrel kevesebb. 
  • A legjobb munkavállalási korú 25-54 éveseknél a munkanélküliségi ráta 3,2 százalékra csökkent, míg az 55-74 éveseké lényegében nem változott, 2,6 százalékon állt.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint december év végére 

a nyilvántartott álláskeresők létszáma 5,0 százalékkal, 242 ezerre csökkent 2017 azonos időszakához képest.

A KSH adatsora szerint a tavaly október-decemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 

4 millió 481 ezer volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az utolsó negyedévben a munkaerőpiacon dolgozók száma 73 ezerrel nőtt, miközben a közfoglalkoztatottnak száma 47 ezerrel csökkent. (MTI)
 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.