Eldurvult a felelsz vagy mersz két tatabányai tini között, vádemelés lett a vége

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben, aki gyermekkorú barátjával együtt rongálta meg az egyik tatabányai iskola tetején található elemeket.

A fiú a 12 éves barátjával tavaly július 2-án, az egyik tatabányai általános iskola környékén felelsz vagy mersz játékot játszott. Ekkor a 15 éves fiú a játékban a merszet választotta. A gyermekkorú barátja pedig azt kérte, hogy másszon fel az iskola tetőszerkezetére, és onnan törje le a szellőző elemeket.

A fiú ekkor a társával együtt az iskola épületének tornatermi részénél lévő biztonsági létrán a tetőre felmászott, ahol 

  • 4 db ejtővezeték szellőző sisakot, 
  • 13 db pára- és salakszellőzőt,
  • valamint 10 db páraszellőző kupakot közösen lerugdaltak, 
  • a tetőszellőztető műanyag csöveket kitörték. 

A feladat teljesítése után a vádlott a gyermekkorú társát a felelsz vagy mersz következő körében arra kérte, hogy a tetőn elhelyezett villámhárító betontartó köveit dobálja le, valamint a villámhárítót törje le, aki ennek eleget tett.

A fiatalok a rongálással 189 741 forint kárt okoztak.Az ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben intézkedésként próbára bocsátást, illetve pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. A fiú büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni. A gyermekkorú elkövető nem büntethető. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.