Nem adja le a köztévé Hadházy Ákos közérdekű közleményét az aláírásgyűjtéséről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő közérdekű közleményt kívánt elhelyezni a közszolgálati televízió műsoraiban az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtéséről. Nem jött össze neki, mert Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója résen volt.

Dobos levelében azzal indokolta a visszautasítást, hogy szerinte nem is közérdekű információ az, hogy aláírásgyűjtés zajlik az uniós ügyészséghez való csatlakozásról, Hadházy valójában "tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben - többek között a kormányzat bírálatával - hatást gyakorolni". Dobos emellett azt is állítja, hogy Hadházy közleménye személyiségi jogot is sértett.

"Dobos úr tehát önhatalmúlag úgy találta, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás vagy a kimaradás az együttműködésből nem közérdekű. Arra azért emlékezzünk, hogy Brüsszel megállítása, a migránsokkal riogatás vagy Soros György folyamatos emlegetése ezek szerint közérdekű volt, egyáltalán nem politikai kérdésben kívánt hatást gyakorolni a nézőre" - írta erről Facebook-oldalán Hadházy.

Hadházy teljes terjedelmében nyilvánosságra hozta Dobos Menyhért levelét. Így azt a részt is, amiben Dobos azt fejtegeti, hogy Hadházy "szerkesztői befolyást" akart gyakorolni azzal, hogy meghatározta, mikor és melyik csatornákon sugározzák közérdekű közleményét. Pedig a levélben maga is elismeri, hogy a közérdekű közlemény, társadalmi célú reklám megrendelője meghatározhatja a hirdetés közzétételének időpontját.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.