Összeomlott egy gyaloghíd egy dél-afrikai középiskolában, legalább három diák meghalt

Összeomlott a Johannesburgtól délre fekvő Vanderbijlpark település Hoerskool Direhoek középiskolájának gyaloghídja. A balesetben a Netcare911 mentőszolgálat tájékoztatása szerint legalább négyen meghaltak, öten pedig súlyosan megsérültek. Az ER24 beszámolója szerint a halálos áldozatok 14-15 éves diákok.

A The South African napilap Gauteng állam közoktatásért felelős tisztviselőjére, Panyaza Lesufira hivatkozva három halálos áldozatról számolt be. Lesufi tájékoztatása szerint két fiú és egy lány vesztette életét. Ő öt válságos állapotú és 14 egyéb sérültről tud.

A gyaloghíd a középiskola két épületét kötötte össze. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szerencsétlenséget. (Via MTI, The South African)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.