Saras esőre figyelmeztet az OMSZ

időjárás
2019 február 01., 08:18
comments 94

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hétvégén nagy mennyiségű szaharai por érkezik Magyarországra, amit a szintén a hétvégére várható eső majd jól ki is mos. Ez akár

saras esőt is okozhat majd.

Az ilyen por, ha hóval társul, akár pirosra is színezheti a hópelyheket.

Ha csapadék nélkül jön a por, akkor is összekoszolhatja a szabadban álló autókat, és ha valaki ilyenkor a szabadban tereget, akár a ruhákon is látszódhat. Láthatunk akár narancssárga naplementét is a por miatt.

A hétvégére egyébként szokatlanul meleg időt ígér a meteorológia, szombaton akár 15 fok is lehet, amivel hőmérsékleti rekordok dőlhetnek meg. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.