Deutsch Tamás és Csányi Sándor jelszava is kiszivárgott az internetre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Magyar politikusok és közéleti szereplők jelszavai is felkerültek a netre a legutóbbi, gigantikus adatszivárgásban. Az Index írt erről Makay József kiberbiztonsági szakértő posztja alapján. A kirakott képen látható, hogy Tállai András, Deutsch Tamás és Csányi Sándor is az érintettek között van. 

A Collection #1-5 néven ismertté vált adatbázis feltörésével összesen 3,5 milliárd felhasználónév és jelszó szivárgott ki. A netre kikerült információk között sok a régi jelszó is, amit jól mutat Makay Facebook-posztja is, hiszen ott szerepel Szily László kollégánk indexes jelszava is, pedig ő már 2012 óta nem dolgozik ott. 

Makay a 24.hu-nak arról beszélt, hogy összesen 67 fideszes és 45 MSZP-s emailcímre akadt az adatbázisban, valamint 111 OTP-s cím is kiszivárgott, köztük Csányi Sándor elnöké is. Feltehetően a kikerült jelszavak többsége már nem él, de ez az eset is egy jó emlékeztető arra, hogy érdemes időnként jelszót változtatnunk a számunkra fontos felületeken és szolgáltatásoknál, ezen a honlapon pedig bárki ellenőrizheti, hogy kiszivárogtak-e az adatai. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.