Kiutasíthatják a dél-koreai férfit, aki részegen mellbe vágott egy rendőrt

bűnügy
2019 február 05., 12:09
comments 33

Február 1-jén gyorsított eljárásban került bíróság elé az a dél-koreai férfi, aki két nappal korábban Budapesten, a hajnali órákban elszámolási vitába keveredett egy taxissal. Mivel a részeg férfi nem akarta kifizetni a taxi viteldíját, ezért a taxis a közelben tartózkodó rendőrök segítségét kérte, akik a férfit személyi okmányainak átadására szólították fel.

A férfi azonban ahelyett, hogy a rendőri felszólításnak eleget tett volna, a jogszerűen intézkedő rendőrök egyikét ökölbe szorított kezének élével mellkason ütötte, aki az ütéstől hátratántorodott.

Ezért az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádképviseletet ellátó ügyész a terhelt terhére fellebbezést jelentett be, hogy a nem magyar állampolgár elkövetőt, a törvény kötelező rendelkezéseire figyelemmel, határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.