Kiutasíthatják a dél-koreai férfit, aki részegen mellbe vágott egy rendőrt

2019 február 5., kedd 12:09
33

Február 1-jén gyorsított eljárásban került bíróság elé az a dél-koreai férfi, aki két nappal korábban Budapesten, a hajnali órákban elszámolási vitába keveredett egy taxissal. Mivel a részeg férfi nem akarta kifizetni a taxi viteldíját, ezért a taxis a közelben tartózkodó rendőrök segítségét kérte, akik a férfit személyi okmányainak átadására szólították fel.

A férfi azonban ahelyett, hogy a rendőri felszólításnak eleget tett volna, a jogszerűen intézkedő rendőrök egyikét ökölbe szorított kezének élével mellkason ütötte, aki az ütéstől hátratántorodott.

Ezért az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádképviseletet ellátó ügyész a terhelt terhére fellebbezést jelentett be, hogy a nem magyar állampolgár elkövetőt, a törvény kötelező rendelkezéseire figyelemmel, határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt