4,1 milliárdért tervezteti meg a kormány az olimpiára álmodott fővárosi Duna-hídat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A 2024-es budapesti olimpiára álmodott a kormány új fővárosi Duna-hidat Dél-Buda és Csepel közé. A pályázatot lefújták, a tervpályázatot viszont nem: tavaly áprilisban a 17 beérkezett pályamű közül kiválasztották a győztest, az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőirodák közös munkáját. Az eredményhirdetés utáni csend mostanáig tartott, az Átlátszó vette észre az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja megrendelte az építmény teljes építési engedélyezési tervdokumentációját

12,9 millió euróért, azaz mintegy 4,1 milliárd forintért. 

A "kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb," írták a tervről tavaly áprilisban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.