Összeesett a nyúl egy New York-i futóversenyen

2019 február 10., vasárnap 9:12
37
Kemoy Campbell (balra) a brit olimpiai bajnokkal, Mo Farah-val a riói olimpia 5000 méteres előfutamában. Fotó: PEDRO UGARTE/AFP

Kórházba kellett szállítani a futópályáról Kemoy Campbell jamaicai hosszútávfutót. Campbell a New York-i Millrose Games háromezer méteres versenyszámában nyúlként indult, vagyis ő diktálta a verseny elején a tempót. A hatodik körben, nagyjából ezer méter megtétele után azonban lezuhant a megdöntött pályáról, oda, ahol párhuzamosan a férfi súlylökők diadala zajlott.

A közönség ugyan a verseny leállítását követelte, de az tovább folyhatott, miközben előbb a pályamunkások próbálták újraéleszteni Campbellt, majd megérkeztek a mentősök is, akik végül automata defibrillátorral élesztették fel. Ezután hordágyra rakták a mozgásképtelennek tűnő atlétát, akit egy közeli kórházba szállítottak.

Egy szemtanú szerint ekkor már volt pulzusa és lélegzett is, de még mindig eszméletlen volt. Kórházi források szerint állapota azóta stabilizálódott, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Campbell a riói olimpián 5000 méteren indult, őt tartják Jamaica első, világszinten is versenyképes hosszútávfutójának - a jamaicai atléták inkább rövidtávfutóként sikeresek. (Via The Guardian, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt