Élő kígyót raktak egy gyanúsított nyakába az indonéz rendőrök, és követelték, hogy valljon

Az indonéz rendőrség nyilvánosan bocsánatot kért, miután elkezdett a neten terjedni egy felvétel, amelyen az látszik, hogy

a rendőrök egy élő kígyóval vallatnak egy megkötözött férfit.

A férfi állítólag mobiltelefonokat lopott, a videón látszik ahogy a rendőrök nevetnek miközben a férfi félelmében sikítozik.

Az eset Pápua tartományban történt. A helyi rendőrfőnök az eset után “szakmaiatlannak” nevezte az eljárást, de kiemelte, hogy a kígyó szelíd volt és nem volt mérgeskígyó.

“Szigorú intézkedés volt” - magyarázta Tonny Ananda Swadaya rendőrfőnök a közleményében, és hozzátette, hogy a rendőrök fizikailag nem ütötték meg a férfit. Az emberei a saját belátásuk szerint cselekedtek, de csak azért, hogy vallomásra bírják a férfit.

A videón egyébként hallatszik, hogy a rendőrök azzal fenyegetik a férfit, hogy benyomják a kígyót a szájába, illetve beleteszik a nadrágjába.

A BBC megjegyzi, hogy Pápua tartományban rendszeresek az emberi jogi jogsértések, a tartomány szeparatistái ugyanis már régóta követelik a függetlenségüket Indonéziától. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.