Újabb 1112 ember ellen adtak ki letartóztatási parancsot Törökországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Törökország-szerte 1112 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot kedden, írja a Reuters. A gyanú szerint gülenisták, közük volt a 2016. július 15-ei puccskísérlethez. Az ankarai kormány szerint az Egyesült Államokban  élő Fethullah Gülen vezette mozgalom tagjai céltudatosan, "hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a rendőrségbe is." Állítólag a most meggyanúsított hatósági emberek 

"a 2010-es rendőrbiztosi vizsga írásbeli fordulója előtt megszerezték a kérdésekhet, és megosztották azokat a hálózat többi tagjával."

Az MTI szerint a két és fél évvel ezelőtti puccsot követő napok után a mostani az egyik legnagyobb őrizetbe vételi hullám. 2016 júliusa óta

  • közel 220 ezer embert, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat vettek őrizetbe,
  • közülük 17 ezer embert már elítéltek, 
  • jelenleg nagyjából 14 ezren vannak még előzetes letartóztatásban.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.