Kiakadt egy modell a londoni divatbemutatón, mert egy hurkot raktak a nyakába, mintha akasztanák

DIVAT
2019 február 19., 18:22
comments 277

A Burberry divatház bocsánatot kért és eltávolított egy nyakba akasztható ruhadarabot a kollekciójából, miután az kisebb botrányt okozott a londoni divathéten. Az egyik modell, Liz Kennedy tette szóvá, hogy

a nyakba akasztható hurok épp úgy néz ki, mint azok a hurkok, amelyeket akasztáshoz használnak.

photo_camera Fotó: Vianney Le Caer/Vianney Le Caer/Invision/AP

Ez felháborítottaa ruhapróbán, amikor a nyakába akarták rakni, sőt, felidézett benne egy emléket is régről, amikor valaki öngyilkosságot követett el a családjában. “Az öngyilkosság nem divatos” - posztolta a próba után az Instájára. Azt írta, azért is csalódott, mert a bemutatót a Burberry dizájnere, Riccardo Tisci kifejezetten lányoknak és fiatal nőknek ajánlota.

link Forrás

A poszt után nem sokkal a divatház visszavonta a hurkos nyakéket a kollekcióból, és bocsánatot kértek. Azt írták, senkit sem akartak megsérteni, a divattervező Tisci is bocsánatot kért, és azzal magyarázkodott, hogy a hurok csak a hajós téma miatt került be a kollekcióba. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.