A milliárdosoknak Davosban, a pódiumról beszóló holland történész teljesen kiborította Tucker Carlsont

külföld
2019 február 21., 10:28
Trump kedvenc tévés műsorvezetője, Tucker Carlson.
photo_camera Trump kedvenc tévés műsorvezetője, Tucker Carlson. Fotó: Brendan Hoffman/Getty Images/AFP

Rutger Bergman holland történész januárban lett világsztár azzal, hogy Davosban, a világ milliárdosainak évi rendes csúcstalálkozóján a színpadról szólt be a megjelenteknek, amiért magánjetekkel jönnek egy konferenciára, amelynek kiemelt témája a klímaváltozás, és mert fő életcéljuknak az adókerülés tűnik.

A Fox News hagyományosan nem volt ellensége a világelitnek, mígnem teljes mellszélességgel be nem álltak Donald Trump mögé, aki ugyan maga is milliárdos, de éppen elitellenes populista lázadóként brandeli magát. Így hát Donald Trump kedvenc foxos műsorvezetője, Carlson Tucker interjút kért tőle. A beszélgetés, ahhoz képest, hogy egy balos globalizmuskritikus volt a vendég, meglepően barátságosan indult, Carlson még a közmondásos kalapját is meglengette szóban Bergman előtt, amiért a színpadról szólt be "a globalistáknak".

link Forrás

Csakhogy az interjúban hamarosan a Fox Newsra is sor került, és Bergman nem rejtette véka alá kritikus véleményét a hírtorzító televízióról, a csatorna milliárdos tulajdonosairól és milliomos műsorvezetőiről, akik most, neofita antiglobalistaként nagyon lelkesednek azért, hogy beszólt a gazdagoknak, de közben pont ugyanilyen adókerülő adópolitikát támogatnak az USA-ban.

Idővel Carlson annyira kiborult, hogy veszett nagy káromkodások közepette küldte el Bergmant az anyjába. "Baszd meg a töppedt agyadat! Remélem, hogy ezt majd felkapja valaki, mert egy barom vagy" - mondta Carlson. És bár a Fox News végül nem adta le az interjút, a vágya mégis teljesülhetett, mert Bergman az amszterdami stúdióban, ahonnan Carlsonnal videókapcsolaton keresztül beszélt, rögzítette a beszélgetést, amit aztán a Now This a Twitterén nyilvánosságra is hozott. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.