A milliárdosoknak Davosban, a pódiumról beszóló holland történész teljesen kiborította Tucker Carlsont

Trump kedvenc tévés műsorvezetője, Tucker Carlson.Fotó: Brendan Hoffman/Getty Images/AFP

Rutger Bergman holland történész januárban lett világsztár azzal, hogy Davosban, a világ milliárdosainak évi rendes csúcstalálkozóján a színpadról szólt be a megjelenteknek, amiért magánjetekkel jönnek egy konferenciára, amelynek kiemelt témája a klímaváltozás, és mert fő életcéljuknak az adókerülés tűnik.

A Fox News hagyományosan nem volt ellensége a világelitnek, mígnem teljes mellszélességgel be nem álltak Donald Trump mögé, aki ugyan maga is milliárdos, de éppen elitellenes populista lázadóként brandeli magát. Így hát Donald Trump kedvenc foxos műsorvezetője, Carlson Tucker interjút kért tőle. A beszélgetés, ahhoz képest, hogy egy balos globalizmuskritikus volt a vendég, meglepően barátságosan indult, Carlson még a közmondásos kalapját is meglengette szóban Bergman előtt, amiért a színpadról szólt be "a globalistáknak".

Csakhogy az interjúban hamarosan a Fox Newsra is sor került, és Bergman nem rejtette véka alá kritikus véleményét a hírtorzító televízióról, a csatorna milliárdos tulajdonosairól és milliomos műsorvezetőiről, akik most, neofita antiglobalistaként nagyon lelkesednek azért, hogy beszólt a gazdagoknak, de közben pont ugyanilyen adókerülő adópolitikát támogatnak az USA-ban.

Idővel Carlson annyira kiborult, hogy veszett nagy káromkodások közepette küldte el Bergmant az anyjába. "Baszd meg a töppedt agyadat! Remélem, hogy ezt majd felkapja valaki, mert egy barom vagy" - mondta Carlson. És bár a Fox News végül nem adta le az interjút, a vágya mégis teljesülhetett, mert Bergman az amszterdami stúdióban, ahonnan Carlsonnal videókapcsolaton keresztül beszélt, rögzítette a beszélgetést, amit aztán a Now This a Twitterén nyilvánosságra is hozott. (Via The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.