"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok"

2019 február 21., csütörtök 17:57
185

Angela Merkel után a Fidesz és Orbán Viktor leghűbb német szövetségese, a CSU is kemény kritkát küldött Budapestre a kormány legújabb kampánya miatt. A párt elnöke, Markus Söder a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott nyilatkozatában kijelentette:

"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". 

A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet". Arról, hogy újra napirendre kerül az Európai Néppártban a Fidesz kizárása, Söder azt mondta, hogy

"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."

A néppárti frakciót vezető, és bizottsági elnökjelölt Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung-nak árulta el, hogy Orbán 

évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány "nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban". 

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt