Juncker a kormányzati gyűlöletkampány ellenére is jóbarátjának tartja Orbánt

POLITIKA
2019 február 21., 12:02
comments 110

Jóbarátjának nevezte Orbán Viktort csütörtöki sajtótájékoztatóján Jean-Claud Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke, amikor arról kérdezték, hogy mit szól a magyar kormány legújabb "tájékoztató" kampányáról, azokról a plakátokról, amelynek Soros György mellett Juncker a főalakja, és amelyen szokás szerint képtelen hazugságokat terjesztenek az EU-ról.

Az Euronews tudósításában 13 percnél kérdezik Junckert a kampányról.

"Teljességel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon. De nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni" - mondta.

Juncker általában is úgy véli, hogy elég a gyűlöletből. "Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás a gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle" - idézte Junckert az Euronews.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.