Egy laza erdei sétát szervezett a kétmilliós uniós támogatásért egy alapítvány

idióta rekordok
2019 február 26., 08:22
comments 98

Nem a marmonkannák közötti szlalomozást egymillióból megszervező Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány volt az egyetlen, amelyik alibiző programokkal nyert uniós támogatást sportnapok szervezésére. Ugyanazon a pályázaton a második legnagyobb összeget elnyerő Utak és Esélyek Alapítvány (450 millió forint) a G7 cikke szerint az egyik településen egy rövid erdei séta szervezésében vett részt, ami nagyjából egy óráig tartott, és mintegy százan vettek benne részt. 

Ráadásul az Utak és Esélyek Alapítvány még csak nem is vett részt a tényleges szervezésben, hanem egy helyi intézményre bízta, aminek fejenként egy ezrest fizetett a sétán résztvevők után.Vagyis miközben az egész program 100 ezer forintjába került az alapítványnak, közben a lap számításai szerint résztvevőnként közel 20 ezer forintot keresett rajta. A 450 milliós program fejében ugyanis 21 750 embernek kell részt vennie az alapítvány programjain három év alatt. Így egy személyre lebontva tehát 20 700 forint jár egy részvétel után.

Vagyis miközben az alapítvány 100 ezer forintból megúszta az egyórás sétát, 2 millió forint közpénzt kapott rá.

photo_camera Fotó: Eric Audras/PhotoAlto

Barcs és a környékbeli települések bevonásával pedig olyan biciklis napot szerveztek, amin a résztvevők a szomszédos vagy akár távolabbi településekre is elmerészkedhettek, ismerkedhettek egymással és zsíroskenyerezhettek. Horváth Gábor, a barcsi önkormányzat sportreferense a G7-nek azt mondta, hogy nagyjából 60-70 ember vett részt a biciklis napon. Viszont a szervezésből az Utak és Esélyek Alapítvány itt sem vette ki a részét, csak az ötletet adta, 

még a zsíroskenyereket is az önkormányzat fizette,az alapítvány csak a díjazásra adott néhány ezer forintot. Azt az önkormányzat nem is tudta, hogy  minden egyes sétáló vagy pár kilométert bicikliző ember 20 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást jelentett egy olyan alapítványnak, ami még a szervezésbe sem szállt be.

A G7 szerint a marmonkannást szlalomozást megszervező  Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány és a Utak és Esélyek Alapítvány alapítói ráadásul rokonok is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.