Szigorú ellenőrzést ígér az EMMI a darabonként egymillió forintból rendezett sportnapok ügyében

2019 február 20., szerda 16:16
157

Ritka dolog történt az imént: egy minisztérium úgy adott nyilatkozatot, hogy azt mégcsak nem is kértük tőle, ami arra utal, hogy ebben az esetben igazán fontosnak tartják a kommunikációt. 

Szerdán reggel tettük ki a cikket arról a botrányosnak és EU-pénz-lenyúlásnak tűnő ügyről, amit Hadházy Ákos független parlamenti képviselő túrt ki. Az eset lényege, hogy egy Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány nevű szervezet majdnem félmilliárd forint EU-s közpénzt nyert el arra, hogy kompetenciafejlesztő, közösségiélményszerző, a leszakadó polgárok életét hosszútávon is átalakító sportnapokat szervezzen közel 500 szegény településen. 

Az alapítvány lelkesen fotózott és videózott a sportnapokon, majd az eredményt kiposztolta a Facebookra, így publikus bejegyzésekből lehetett megtudni, hogy a darabonként közel egymillió forintos események gyakran annyit jelentettek, hogy 3-4-5 gyerek vagy felnőtt egy gumilabdát passzolgat egymásnak a dzsindzsásban, vagy az útra lerakott téglák, illetve marmonkannák között szlalomozik bringával. 

Volt olyan sportoló, aki mindeközben lazán cigarettázott. Olyan is előfordult, hogy sportnap címén egy parkoló autó fényszórójának fényében focizogatott pár gyerek a kamera kedvéért. 

 "Kevés olyan fotót tudnék elképzelni, ami jobban bemutatja, hogy mi zajlik ma Magyarországon, illetve jobban illusztrálja az EU pénzek szakmányban kirablását, mint ezek."

- mondta a fenti képekről Hadházy. De a jelek szerint nemcsak az ő ingerküszöbét ütötték át az egymilliós sportnapok. A pályázatokat felügyelő emberierőforrás-minisztériumtól ugyanis a következő levelet kaptuk az imént:

"A Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány vonatkozásában ma megjelent cikkükkel kapcsolatban jelezzük, hogy mint minden támogatott programot, ezt is szigorúan ellenőrizni fogjuk, és ha a támogatás felhasználása kapcsán szabálytalanságot, visszaélést tapasztalunk, intézkedni fogunk."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt