Kalocsai tüdőgyógyászat: a penész lassan ellepi a rothadó falakat

Egészségügy
2019 március 01., 20:41
comments 203

Rothadó falak, málló vakolat, penész, falból kieső darabok, szemét a sarokban, lehasznált bútorok. Ilyen állapotokat talált az RTL Híradó stábja a kalocsai kórház tüdőgyógyászati osztályán, ahová rejtett kamerával mentek be, miután a neten terjedni kezdtek egy bajai férfi itt készített fotói.

A kórház egyik dolgozója a felvételen azt mondja, hogy a kórház egész területét felújították, de erre a részlegre már nem maradt pénz. Egy másik dolgozó szerint az épületet az ötvenes években adták át, és azóta nem renoválták.

„Mérges is vagyok, mert azért az nem kerülne olyan sok pénzbe, leverni a vakolatot és kijavítani” - teszi hozzá.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház pr-menedzsere azt írta az RTL-nek küldött közleményben, hogy 2017-ben „jelentős felújításon és korszerűsítésen” esett át a kórház, a tüdőgondozó felújítása pedig „a következő időszak feladata lesz”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.