Fegyveresek támadtak egy pénzszállító autóra a Köln-Bonn nemzetközi reptéren

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Egy startoló gép a Köln-Bonn reptér szögesdrótkerítése mögött.Fotó: Christoph Hardt/Geisler-Fotopres/Picture-Alliance/AFP

Lövöldözés volt szerdán a Köln-Bonn nemzetközi reptéren Németországban. Három fegyveres rabló egy pénzszállító autóra támadt rá, a tűzharcban életveszélyesen megsebesítették az egyik biztonsági őrt.

A rendőrség tájékoztatása szerint az álarcot viselő elkövetők egy fekete járművel menekültek el a helyszínről. Az autót később Köln Porz nevű városrészében felgyújtva hagyták hátra.

"Negyed tíz felé három fegyveres férfi támadt egy pénzszállítóra" - közölte Wolfgang Baldes rendőrségi szóvivő. Mint mondta, a bűncselekmény elkövetésének idején a biztonsági cég két alkalmazottja a páncélozott járművön kívül tartózkodott. Lövések dördültek, a biztonsági emberek egyikét életveszélyes találat érte a combján, őt kórházban műtik.

Baldes tájékoztatása szerint hajtóvadászatot indítottak az elkövetők után. Elmondása szerint a rablók egy táskát zsákmányolhattak, de ezt még nem sikerült megerősíteni.

A Köln-Bonn reptér egyik szóvivője szerint az incidens nem zavarta meg a reptér működését, a terminálok szabadon megközelíthetők, egyedül a távolsági buszpályaudvar egy részét zárták le, ahol a rablást elkövették. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.