A Huawei pert indít az amerikai kormány ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közleményben jelentette be a kínai Huawei, hogy pert indított az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen, mert szerintük Washington alkotmányellenesen korlátozza cégük üzleti tevékenységét. A cég jogi keresetében azt ellen emelt kifogást, hogy 

az amerikai kormányzat törvényes eszközzel tiltotta meg a kormányzati szerveknek, hogy olyan cégekkel szerződjenek, melyek a Huawei által gyártott berendezéseket használnak.

A cég soros elnöke, Kuo Ping kijelentette: a Huaweijel szembeni diszkrimináció nem csak törvényellenes, de a tisztességes versenynek és így végső soron az amerikai fogyasztóknak is árt. A cégvezető szerint Washington feltörte szervereiket, és jogellenesen hozzáfért a cég elektronikus levelezéséhez.

Tavaly augusztusban hozta Donald Trump azt a törvényt, amit most a Huawei támad. Úgy tudni, hogy a cég egy texasi szövetségi bíróságon adta be keresetét. (MTI/BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.