A Huawei pert indít az amerikai kormány ellen

Közleményben jelentette be a kínai Huawei, hogy pert indított az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen, mert szerintük Washington alkotmányellenesen korlátozza cégük üzleti tevékenységét. A cég jogi keresetében azt ellen emelt kifogást, hogy 

az amerikai kormányzat törvényes eszközzel tiltotta meg a kormányzati szerveknek, hogy olyan cégekkel szerződjenek, melyek a Huawei által gyártott berendezéseket használnak.

A cég soros elnöke, Kuo Ping kijelentette: a Huaweijel szembeni diszkrimináció nem csak törvényellenes, de a tisztességes versenynek és így végső soron az amerikai fogyasztóknak is árt. A cégvezető szerint Washington feltörte szervereiket, és jogellenesen hozzáfért a cég elektronikus levelezéséhez.

Tavaly augusztusban hozta Donald Trump azt a törvényt, amit most a Huawei támad. Úgy tudni, hogy a cég egy texasi szövetségi bíróságon adta be keresetét. (MTI/BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.