Ágytálba ültetett virágot és végtagtároló zsákból fabrikált szemetest is fotóztak a magyar kórházakban

Egészségügy
2019 március 08., 04:56
comments 211

Pár napja indítottam el a Röhög a kórház című sorozatot, mert mindig csak szomorú hírek szoktak jönni a magyar kórházakból, pedig ott is akadnak vicces dolgok. 

Sajátos humor a kórházi, de nekem tetszik: erős, sőt brutális, néha a könnyeid potyognak, néha borzongva hüledezel tőle, de legalább sosem unalmas. 

Az ember eleve leszerényedik, ha belép a János Kórház pokolközeli környezetébe, ha pedig a gyermekosztályon lesz dolga, végképp ritkán mosolyog, sőt sokan le is fagynak. Hacsak észre nem veszik - mint olvasónk, Kriszta - hogy a szemetet egy végtagos zsákba gyűjtik:

Nem tudom, hogy egy civil ember mit csinál ilyenkor, egy újságíró nyilván azonnal azt kérdezi, hogy „milyen végtag?” 

„Inkább nem néztem a kosárba, tényleg AZ van-e benne” - mondja Kriszta, aki eszerint pont a legjobb résznél szállt ki a  buliból. 

De nem csak ilyen sokkolós fajta zsigeri humor létezik! A Kardiológia Intézet ismeretlen zsenije bebizonyította, hogy adott esetben mekkorát tud szólni a művelt-áthallásos képzőművészhumor is egy kórházban.

Marcel Duchamp, a szürrealista mozgalom pápája 1917-ben kiállított egy piszoárt Szökőkút címmel, forradalmasítva a „mi is a művészet” kérdésen való gondolkodást és létrehozva a „ready made”, vagyis a talált tárgy műfaját a képzőművészetben.

A Kardiológiai Intézet ismeretlen zsenije 2019-ban - vagy nem sokkal korábban - egy szintén pisa befogadására tervezett fehér porcelán tárgyból, vagyis egy ágytálból, egy szintén talált tárgyként értelmezhető fecskendőből és némi szerves anyagból alkotott ironikus-visszakacsintós művet, cím nélkül, amit Feri fotózott le nekünk.

Vécégurmék figyelem, szónoki kérdés következik:

Hol esik manapság a legjobb kakálás Budapesten?

Természetesen a Honvéd kórházban, ahol tudhatod, hogy kamerázni fognak közben. A legszebb napot is beárnyékolja azonban valami felhő: a kukkolva hugyozás szerelmeseinek sajnos be is kell feküdniük az intézménybe, ha bulizni akarnak, ugyanis betegvécékről van szó. A képet köszönjük Lacinak.

Az igazán jó humor a leghétköznapibb tárgyat is képes átértelmezni és új oldaláról megmutatni. Mondjuk egy sikálókefét.

Zsuzsanna a  SOTE 1 Újszülött osztályán kért egy fésűt, mert „kislányom előreláthatatlanul nagy hajjal született, 1 naposan fotózták, és hát akkor már adjuk meg a módját”.

És ezt kapta: 

„A nővér azt mondta, ők ezzel fésülik a babákat, és a lelkemre kötötte, hogy minél hamarabb vigyem vissza... ezt mondjuk megértem, már csak pár nap volt decemberig, és koszos cipőbe csak virgácsot rak a Télapó... ”

A kórház tehát nem mindig szomorú hely. Amikor nem az, akkor nemcsak vicces tud lenni, hanem néha simán csak jókedvű. Mint Miklós esetében. Pedig nem indult viccesen. A 4 éves kislánya mandulaműtétre várt, és ő aludt bent vele a kórházban. Csakhogy ezt valamiért az anyák szokták inkább megtenni, így probléma támadt, nem várt végkifejlettel: 


„Vác, Jávorszky Ödön kórház Orr-fül-gégészet, két éjszaka a kórházban,  Szolgáltatás: átlagos magyar egészségügyi helyzet. Személyzet, orvosok, szakmaiság-emberiesség minden okés! *5!
Apuka, magukat nem rakhatom a gyerekszobába, ott a sok anyuka! (földönalvós)
A férfi osztályra kerülnek, ha nem baj. Folyománya: felnőtt ágyban gyerekkel kiskifli-nagykifli. 1. nap délelőtt a műtét, utána 2 nap henyélés, mobilozás, alvás, szieszta, apa-lánya kapcsolat építése. Szobatársak jó fejek és férfiak! Nyugalom.”

Ha veled is történt mostanában vicces dolog kórházban, vagy láttál valami hasonlóan szívderítőt és esetleg le is fényképezted, írd meg és küldd le a szilyl KUKAC 444.hu címre RÖHÖG A KÓRHÁZ subjecttel, hogy valamivel fel tudjuk dobni az éppen kórházban senyvedőket! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.