Népszava: közös polgármester-jelöltet indít az ellenzék Újbudán és Siófokon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava úgy tudja, hogy Újbudán és Siófokon közös polgármester-jelöltről állapodott meg az ellenzék. 

Az XI. kerületben a DK országgyűlési képviselőjét László Imrét támogatja az MSZP, a Párbeszéd, és Momentum. A Jobbik és az LMP hivatalosan még nem, de a képviselő szerint a Parlamentben már hallott tőlük biztató mondatokat. 

Siófokon a jelenlegi polgármester, a független Lengyel Róbert újrázását támogatják majd a pártok. 

Hivatalos bejelentés még nincs, de a Népszava szerint VI. kerületben is megvan a közös jelölt: a Momentum volt alelnökét, Soproni Tamást támogatják majd az ellenzéki pártok. 

A Népszava szerint eddig a Újpesten, Miskolcon, Egerben, Szombathelyen, és Pécsen egyezett meg az ellenzék, hogy egyetlen jelöltet támogatnak a fideszessel szemben. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.