Radioaktív anyagot találtak a korábban Berlusconi ellen tanúskodó Imane Fadil szervezetében

külföld
2019 március 17., 09:16
comments 246

Pénteken számoltunk be róla, hogy az olasz hatóságok nyomozást indítottak a 33 éves, marokkói Imane Fadil halálának ügyében, aki március elsején, egy hónappal azután hunyt el, hogy kórházba került Milánóban. A nő korábban rendszeres vendége volt Silvio Berlusconi hírhedt bunga bunga partijainak.

Az olasz hírügynökség a hétvégén meg nem nevezett forrásokra hívatkozva arról írt, hogy a halála előtt a kórház egy sor vizsgálatot elvégzett Fadilon, hogy kiderítsék, mitől romlik rohamosan az egészségi állapota,

és radioaktív anyagot találtak a szervezetében.

Ez öt nappal a halála után derült ki, amikor visszaérkeztek a laborból a beküldött leletek - írja az olasz média. Hozzátették azt is, hogy ez nem egy könnyen elérhető anyag. Fadil a halála előtt gyomorfájdalmakra panaszkodott, barátainak és ügyvédjének azt mondta, szerinte megmérgezték.

Imane Fadil 2012-ben a milánói bíróságon
photo_camera Imane Fadil 2012-ben a milánói bíróságon Fotó: OLIVIER MORIN/AFP

Az ügyben eljáró milánói ügyész, Francesco Greco azt mondta, a kórház nem értesítette a hatóságokat a lehetséges mérgezésről, a nő ügyvédje vette fel velük a kapcsolatot. A kórház szerint ők továbbították a vizsgálatok eredményeit az ügyészségnek. Greco erről azt mondta, az orvosi jelentésekben „számos anomáliára” bukkantak.

A boncolásra valószínűleg a jövő héten kerül sor.

A nő 2012-ben tanúskodott Berlusconi tárgyalásán, amikor azzal vádolták, kiskorúaknak fizetett szexért. A bíróságon Fadil azt mondta, az egykori olasz miniszterelnök bulijain részt vettek fiatal nők is, néha párosával, apácajelmezt viseltek, amit aztán egy rúdon táncolva levettek magukról. Berlusconit először elítélték, de később egy bíró úgy döntött, a férfi nem tudhatott róla, hogy vendége kiskorú volt. 

Ugyanakkor azóta többször is új vádakkal illették, többek közt azzal, hogy pénzzel vették meg korábbi vendégeik hallgatását az első tárgyalás előtt. Fadilt sosem vádolták azzal, hogy Berlusconi emberei megvesztegették volna. Az olasz lapok szerint viszont éppen egy könyvet írt tapasztalatairól, melyből halála után egy példányt lefoglaltak az olasz hatóságok. (Telegraph, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.