Meghalt egy nő, aki rendszeresen járt Berlusconi bunga bunga partijaira

külföld
2019 március 15., 19:31
comments 326

Az olasz hatóságok nyomozást indítottak a 33 éves, marokkói Imane Fadil halálának ügyében, aki március elsején, egy hónappal azután hunyt el, hogy kórházba került Milánóban - írja a Guardian

A nő korábban rendszeres vendége volt Silvio Berlusconi hírhedt bunga bunga partijainak. Imane Fadil komoly hastáji fájdalmakkal került kórházba, barátainak és ügyvédjének azt mondta, szerinte megmérgezték. Halálhírét csak most pénteken jelentették be. A milánói főügyész, Francesco Greco a Reutersnek azt mondta, az orvosok a boncolás után sem tudják megmondani, mi okozhatta Fadil halálát. Hozzátette, az orvosi jelentésekben „számos anomáliára” bukkantak. 

Imane Fadil 2012-ben a milánói bíróságon
photo_camera Imane Fadil 2012-ben a milánói bíróságon Fotó: OLIVIER MORIN/AFP

A nő 2012-ben tanúskodott Berlusconi tárgyalásán, amikor azzal vádolták, kiskorúaknak fizetett szexért. A bíróságon Fadil azt mondta, az egykori olasz miniszterelnök bulijain részt vettek fiatal nők is, néha párosával, apácajelmezt viseltek, amit aztán egy rúdon táncolva levettek magukról. Arról is beszélt, egy másik partin egy nő fehérneműben sztriptízelt Berlusconinak, aki egy Ronaldinho-maszkot viselt közben. Berlusconit először elítélték, de később egy bíró úgy döntött, a férfi nem tudhatott róla, hogy vendége kiskorú volt. 

Ugyanakkor azóta többször is új vádakkal illették, többek közt azzal, hogy pénzzel vették meg korábbi vendégeik hallgatását az első tárgyalás előtt. Fadilt sosem vádolták azzal, hogy Berlusconi emberei megvesztegették volna. Az olasz lapok szerint viszont éppen egy könyvet írt tapasztalatairól, melyből halála után egy példányt lefoglaltak az olasz hatóságok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.