Meghalt egy nő, aki rendszeresen járt Berlusconi bunga bunga partijaira

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az olasz hatóságok nyomozást indítottak a 33 éves, marokkói Imane Fadil halálának ügyében, aki március elsején, egy hónappal azután hunyt el, hogy kórházba került Milánóban - írja a Guardian

A nő korábban rendszeres vendége volt Silvio Berlusconi hírhedt bunga bunga partijainak. Imane Fadil komoly hastáji fájdalmakkal került kórházba, barátainak és ügyvédjének azt mondta, szerinte megmérgezték. Halálhírét csak most pénteken jelentették be. A milánói főügyész, Francesco Greco a Reutersnek azt mondta, az orvosok a boncolás után sem tudják megmondani, mi okozhatta Fadil halálát. Hozzátette, az orvosi jelentésekben „számos anomáliára” bukkantak. 

Imane Fadil 2012-ben a milánói bíróságonFotó: OLIVIER MORIN/AFP

A nő 2012-ben tanúskodott Berlusconi tárgyalásán, amikor azzal vádolták, kiskorúaknak fizetett szexért. A bíróságon Fadil azt mondta, az egykori olasz miniszterelnök bulijain részt vettek fiatal nők is, néha párosával, apácajelmezt viseltek, amit aztán egy rúdon táncolva levettek magukról. Arról is beszélt, egy másik partin egy nő fehérneműben sztriptízelt Berlusconinak, aki egy Ronaldinho-maszkot viselt közben. Berlusconit először elítélték, de később egy bíró úgy döntött, a férfi nem tudhatott róla, hogy vendége kiskorú volt. 

Ugyanakkor azóta többször is új vádakkal illették, többek közt azzal, hogy pénzzel vették meg korábbi vendégeik hallgatását az első tárgyalás előtt. Fadilt sosem vádolták azzal, hogy Berlusconi emberei megvesztegették volna. Az olasz lapok szerint viszont éppen egy könyvet írt tapasztalatairól, melyből halála után egy példányt lefoglaltak az olasz hatóságok.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.