Letartóztattak egy 18 éves fiatalt, mert megosztotta az új-zélandi terrortámadás felvételét

Az új-zélandi fiatal nevét nem hozták nyilvánosságra, és első bírósági meghallgatása után nem engedélyezték számára, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. 

Két pontban emeltek ellene vádat: egyrészt mert megosztotta az új-zélandi mecsetekben elkövetett, 50 halálos áldozattal járó terrortámadás élő streamjét, amit a merénylő, Brenton Tarrant közvetített, másrészt mert posztolt egy fotót az egyik megtámadott mecsetről, azzal a szöveggel, hogy célpont bemérve, valamint több olyan chatüzenete is volt, melyek szélsőséges erőszakra bátorítottak. 

A fiatallal szemben nem merült fel, hogy köze lett volna a pénteken elkövetett merénylethez, egy hónap múlva kell ismét bíróság elé állnia.  A két vádpontban a kiszabható büntetés maximuma 14-14 év. (NZ Herald)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.