Letartóztattak egy 18 éves fiatalt, mert megosztotta az új-zélandi terrortámadás felvételét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az új-zélandi fiatal nevét nem hozták nyilvánosságra, és első bírósági meghallgatása után nem engedélyezték számára, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. 

Két pontban emeltek ellene vádat: egyrészt mert megosztotta az új-zélandi mecsetekben elkövetett, 50 halálos áldozattal járó terrortámadás élő streamjét, amit a merénylő, Brenton Tarrant közvetített, másrészt mert posztolt egy fotót az egyik megtámadott mecsetről, azzal a szöveggel, hogy célpont bemérve, valamint több olyan chatüzenete is volt, melyek szélsőséges erőszakra bátorítottak. 

A fiatallal szemben nem merült fel, hogy köze lett volna a pénteken elkövetett merénylethez, egy hónap múlva kell ismét bíróság elé állnia.  A két vádpontban a kiszabható büntetés maximuma 14-14 év. (NZ Herald)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.