Letartóztattak egy 18 éves fiatalt, mert megosztotta az új-zélandi terrortámadás felvételét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az új-zélandi fiatal nevét nem hozták nyilvánosságra, és első bírósági meghallgatása után nem engedélyezték számára, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. 

Két pontban emeltek ellene vádat: egyrészt mert megosztotta az új-zélandi mecsetekben elkövetett, 50 halálos áldozattal járó terrortámadás élő streamjét, amit a merénylő, Brenton Tarrant közvetített, másrészt mert posztolt egy fotót az egyik megtámadott mecsetről, azzal a szöveggel, hogy célpont bemérve, valamint több olyan chatüzenete is volt, melyek szélsőséges erőszakra bátorítottak. 

A fiatallal szemben nem merült fel, hogy köze lett volna a pénteken elkövetett merénylethez, egy hónap múlva kell ismét bíróság elé állnia.  A két vádpontban a kiszabható büntetés maximuma 14-14 év. (NZ Herald)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.