Egy OECD-felmérés szerint hiába élünk gazdag országokban, boldogtalanok vagyunk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A világ leggazdagabb országaiban élő emberek nagyobb része folyamatosan idegeskedik egy rakás dolgon a pénztől kezdve a munkaerőpiac helyzetén át az adókig - derül ki egy friss OECD-felmérésből, amiben 21 OECD-tagállamban 22 ezer embert kérdeztek meg. Az OECD a világ legfejlettebb gazdaságait tömöríti, így a válaszadók mindegyike globális összehasonlításban gazdag és fejlett államban él.

Ez azonban nem látszik az emberek közérzetén. A felmérés készítői szerint nyilvánvaló, hogy az emberek aggódnak, elégedetlenek és úgy érzik, nem fair velük a rendszer. Az emberek többsége úgy érzi, nem fér hozzá a szociális juttatásokhoz, mikor szüksége lenne rájuk, és kevesebb mint 20 százalék tartja igazságosnak a szintet, amin adózik. Ezen kívül sok OECD tagállamban úgy érzi az emberek többsége, hogy a kormányt nem érdekli az ő világnézetük.

Az eredmények a felmérés készítői szerint nem csak hátrahagyottaknak nevezett, leszakadó társadalmi csoportokra igazak, hanem a tanult fiatalokra is, és egyre inkább terjednek ezek a nézetek a társadalom egészében. Az emberek többsége már nem is drukkol az adócsökkentésnek, sőt sokan szívesen fizetnének több adót jobb szociális ellátásért, jobb oktatásért, egészségügyért és biztosabb nyugdíjért cserébe. (Bloomberg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.