Egy OECD-felmérés szerint hiába élünk gazdag országokban, boldogtalanok vagyunk

A világ leggazdagabb országaiban élő emberek nagyobb része folyamatosan idegeskedik egy rakás dolgon a pénztől kezdve a munkaerőpiac helyzetén át az adókig - derül ki egy friss OECD-felmérésből, amiben 21 OECD-tagállamban 22 ezer embert kérdeztek meg. Az OECD a világ legfejlettebb gazdaságait tömöríti, így a válaszadók mindegyike globális összehasonlításban gazdag és fejlett államban él.

Ez azonban nem látszik az emberek közérzetén. A felmérés készítői szerint nyilvánvaló, hogy az emberek aggódnak, elégedetlenek és úgy érzik, nem fair velük a rendszer. Az emberek többsége úgy érzi, nem fér hozzá a szociális juttatásokhoz, mikor szüksége lenne rájuk, és kevesebb mint 20 százalék tartja igazságosnak a szintet, amin adózik. Ezen kívül sok OECD tagállamban úgy érzi az emberek többsége, hogy a kormányt nem érdekli az ő világnézetük.

Az eredmények a felmérés készítői szerint nem csak hátrahagyottaknak nevezett, leszakadó társadalmi csoportokra igazak, hanem a tanult fiatalokra is, és egyre inkább terjednek ezek a nézetek a társadalom egészében. Az emberek többsége már nem is drukkol az adócsökkentésnek, sőt sokan szívesen fizetnének több adót jobb szociális ellátásért, jobb oktatásért, egészségügyért és biztosabb nyugdíjért cserébe. (Bloomberg)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.