Ha valaki lemaradt volna a milánói magyar konzulátus ezzel kapcsolatos 11 Facebook-posztjáról

2019 március 19., kedd 13:11
65

A nemzetközi diplomácia világa, tűnjék külső szemlélő számára bármilyen izgalmasnak, javarészt unalmas napi rutinokból áll. Kiváltképp a konzulátusokon, ahol inkább a külföldre vetődött állampolgáraink apróbb ügybajait kell kezelniük a felkészült szakembereknek, mint például Csiszár Jenőnek, hazánk milánói főkonzuljának.  

Érthető hát, ha egy ilyen unalmas állomáshelyen végre történik valami, arról rögtön be is számol a konzulátus. Így most, amikor március 15-e apropóján a magyar nemzeti lobogó színeire világították Milánó a követség szerint "legimpozánsabb" felhőkarcolója, a valóban impozáns UniCredit-székház spiráltornyát, a konzulátus egyből ki is posztolta az erről készült képeket.

Aztán kiposztolta újra. Majd mégegyszer. Március 15-én este hét és 11:50 perc között végül összesen ötször, például 7:26-kor és 7:28-kor két percen belül kétszer is.

Egyesek szerint ez talán túlzás, sok. Mások szerint ugyanakkor talán inkább kevés, különös tekintettel arra, hogy az eseményt beharangozó posztjukat meg hatszor (6) posztolták, elöször március 13-án délután 4:37-kor, az ünnep reggelén viszont este hat és hét között háromszor is.

Az egész persze egyben még ütősebb, nézzék:

*Pontosítás: Posztom ajánlójában eredetileg azt állítottam, hogy hétfőn világították ki az UniCredit székházának spiráltornyát, pedig valójában március 15-én, pénteken. A tévedésért elnézést kérek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt