Ha valaki lemaradt volna a milánói magyar konzulátus ezzel kapcsolatos 11 Facebook-posztjáról

A nemzetközi diplomácia világa, tűnjék külső szemlélő számára bármilyen izgalmasnak, javarészt unalmas napi rutinokból áll. Kiváltképp a konzulátusokon, ahol inkább a külföldre vetődött állampolgáraink apróbb ügybajait kell kezelniük a felkészült szakembereknek, mint például Csiszár Jenőnek, hazánk milánói főkonzuljának.  

Érthető hát, ha egy ilyen unalmas állomáshelyen végre történik valami, arról rögtön be is számol a konzulátus. Így most, amikor március 15-e apropóján a magyar nemzeti lobogó színeire világították Milánó a követség szerint "legimpozánsabb" felhőkarcolója, a valóban impozáns UniCredit-székház spiráltornyát, a konzulátus egyből ki is posztolta az erről készült képeket.

Aztán kiposztolta újra. Majd mégegyszer. Március 15-én este hét és 11:50 perc között végül összesen ötször, például 7:26-kor és 7:28-kor két percen belül kétszer is.

Egyesek szerint ez talán túlzás, sok. Mások szerint ugyanakkor talán inkább kevés, különös tekintettel arra, hogy az eseményt beharangozó posztjukat meg hatszor (6) posztolták, elöször március 13-án délután 4:37-kor, az ünnep reggelén viszont este hat és hét között háromszor is.

Az egész persze egyben még ütősebb, nézzék:

*Pontosítás: Posztom ajánlójában eredetileg azt állítottam, hogy hétfőn világították ki az UniCredit székházának spiráltornyát, pedig valójában március 15-én, pénteken. A tévedésért elnézést kérek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.