Ha valaki lemaradt volna a milánói magyar konzulátus ezzel kapcsolatos 11 Facebook-posztjáról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A nemzetközi diplomácia világa, tűnjék külső szemlélő számára bármilyen izgalmasnak, javarészt unalmas napi rutinokból áll. Kiváltképp a konzulátusokon, ahol inkább a külföldre vetődött állampolgáraink apróbb ügybajait kell kezelniük a felkészült szakembereknek, mint például Csiszár Jenőnek, hazánk milánói főkonzuljának.  

Érthető hát, ha egy ilyen unalmas állomáshelyen végre történik valami, arról rögtön be is számol a konzulátus. Így most, amikor március 15-e apropóján a magyar nemzeti lobogó színeire világították Milánó a követség szerint "legimpozánsabb" felhőkarcolója, a valóban impozáns UniCredit-székház spiráltornyát, a konzulátus egyből ki is posztolta az erről készült képeket.

Aztán kiposztolta újra. Majd mégegyszer. Március 15-én este hét és 11:50 perc között végül összesen ötször, például 7:26-kor és 7:28-kor két percen belül kétszer is.

Egyesek szerint ez talán túlzás, sok. Mások szerint ugyanakkor talán inkább kevés, különös tekintettel arra, hogy az eseményt beharangozó posztjukat meg hatszor (6) posztolták, elöször március 13-án délután 4:37-kor, az ünnep reggelén viszont este hat és hét között háromszor is.

Az egész persze egyben még ütősebb, nézzék:

*Pontosítás: Posztom ajánlójában eredetileg azt állítottam, hogy hétfőn világították ki az UniCredit székházának spiráltornyát, pedig valójában március 15-én, pénteken. A tévedésért elnézést kérek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.