Ha valaki lemaradt volna a milánói magyar konzulátus ezzel kapcsolatos 11 Facebook-posztjáról

POLITIKA
2019 március 19., 13:11
comments 63
link Forrás

A nemzetközi diplomácia világa, tűnjék külső szemlélő számára bármilyen izgalmasnak, javarészt unalmas napi rutinokból áll. Kiváltképp a konzulátusokon, ahol inkább a külföldre vetődött állampolgáraink apróbb ügybajait kell kezelniük a felkészült szakembereknek, mint például Csiszár Jenőnek, hazánk milánói főkonzuljának.

link Forrás

Érthető hát, ha egy ilyen unalmas állomáshelyen végre történik valami, arról rögtön be is számol a konzulátus. Így most, amikor március 15-e apropóján a magyar nemzeti lobogó színeire világították Milánó a követség szerint "legimpozánsabb" felhőkarcolója, a valóban impozáns UniCredit-székház spiráltornyát, a konzulátus egyből ki is posztolta az erről készült képeket.

link Forrás

Aztán kiposztolta újra. Majd mégegyszer. Március 15-én este hét és 11:50 perc között végül összesen ötször, például 7:26-kor és 7:28-kor két percen belül kétszer is.

link Forrás

Egyesek szerint ez talán túlzás, sok. Mások szerint ugyanakkor talán inkább kevés, különös tekintettel arra, hogy az eseményt beharangozó posztjukat meg hatszor (6) posztolták, elöször március 13-án délután 4:37-kor, az ünnep reggelén viszont este hat és hét között háromszor is.

link Forrás

Az egész persze egyben még ütősebb, nézzék:

*Pontosítás: Posztom ajánlójában eredetileg azt állítottam, hogy hétfőn világították ki az UniCredit székházának spiráltornyát, pedig valójában március 15-én, pénteken. A tévedésért elnézést kérek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.