Visszaadja a milánói operaház a szaúdiak 3 millió eurós támogatását

Forintban kb. 940 millió forintos támogatást fizet vissza a milánói Scala Szaúd-Arábiának, miután felháborodást váltott ki Olaszországban a támogatás ténye azok után, hogy Dzsamal Hasogdzsi újságírót nagy valószínűséggel az olajmonarchia vezetése gyilkoltatta meg Isztambulban.

A szaúdi kulturális minisztérium egy ötéves terv keretében támogatta volna évente 3 millió euróval a milánói operaházat úgy, hogy a támogatás felhasználásáról maga a szaúdi kulturális miniszter is döntött volna, ám ennek vége: „Egyhangú döntést hoztunk a támogatás visszafizetéséről” - nyilatkozta Giuseppe Sala, Milánó polgármestere.

A támogatás miatti felháborodást az Északi Liga, Matteo Salvini pártja is meglovagolta, Salvini a megállapodást aláíró lombardiai régió kormányzóját, illetve az operaház művészeti vezetőjét is felszólította lemondásra. (BBC/AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.