Csütörtöktől lehet kérelmeket benyújtani az EP-választásra

politika
2019 március 20., 04:19
comments 13

A választási szabályok változása miatt a korábbiaktól eltérően már csak a szavazás napját megelőző 66. naptól, az EP-választás esetén március 21-től lehet választási kérelmeket benyújtani a választási irodákhoz.

Hogy mi a választási kérelem? Ilyet kell benyújtani annak, aki másik szavazókörbe jelentkezne át, külképviseleten szavazna, mozgóurnát igényel, vagy akadálymentes szavazókörbe menne. A kérelmeket személyesen vagy levélben lehet benyújtani a helyi választási irodáknál, vagy online a Nemzeti Választási Iroda oldalán.

Vannak bizonyos kérelmek, amelyeket a választás kitűzésétől függetlenül, folyamatosan be lehet nyújtani. Ilyen például a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok választási regisztrációja, a személyes adatok kiadásának megtiltása vagy más uniós tagállam polgárainak választói névjegyzékbe vétele az EP magyar tagjainak választására. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.