Csütörtöktől lehet kérelmeket benyújtani az EP-választásra

A választási szabályok változása miatt a korábbiaktól eltérően már csak a szavazás napját megelőző 66. naptól, az EP-választás esetén március 21-től lehet választási kérelmeket benyújtani a választási irodákhoz.

Hogy mi a választási kérelem? Ilyet kell benyújtani annak, aki másik szavazókörbe jelentkezne át, külképviseleten szavazna, mozgóurnát igényel, vagy akadálymentes szavazókörbe menne. A kérelmeket személyesen vagy levélben lehet benyújtani a helyi választási irodáknál, vagy online a Nemzeti Választási Iroda oldalán.

Vannak bizonyos kérelmek, amelyeket a választás kitűzésétől függetlenül, folyamatosan be lehet nyújtani. Ilyen például a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok választási regisztrációja, a személyes adatok kiadásának megtiltása vagy más uniós tagállam polgárainak választói névjegyzékbe vétele az EP magyar tagjainak választására. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.