Több szintet lezártak a pécsi iskolában, ahol Áder felavatott pár vízautomatát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán Magyarország köztársasági elnöke a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumba látogatott, hogy felavassa az intézmény pályázaton nyert vízautomatáit. Az egyik diák beszámolója szerint az iskolában teljesen megállt az élet Áder látogatása miatt:

Már reggel 7-től az iskola körül több rendőr autó állt, le voltak zárva az utak a suli körül. Az iskola folyosói is tele voltak biztonsági emberekkel. Nem lehetett a folyosókon »csakúgy« járkálni, le voltak zárva bizonyos szintek. Még a csengő se szólt egyszer se a mai nap. Az iskolát a diákoknak és a tanároknak sem lehetett elhagyni, volt olyan terem, ahol még a függönyt is behúzták hogy ne lássunk rá az utcán tüntetőkre.” Áder is az egyik lezárt szinten próbálhatta ki az egyik vízautomatát.

Áder János köztársasági elnök tisztított vizet iszik Zalay Szabolcs iskolaigazgató társaságában a pécsi Leõwey Klára GimnáziumbanFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy amikor reggel a tanárok megérkeztek, az autóbejárónál egy iskolai dolgozó összegyűjtötte a tanárok kocsikulcsát, és miután leparkoltak a suli udvarán lévő parkolóhelyekre, minden egyes autónak a csomagtartóját és utasterét átkutatták.

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. A diákok pedig a szokásos negyed 1-es nyitás helyett csak fél 2 után vehették igénybe.  Az iskola előtt egy kisebb csoport tüntetett is a köztársasági elnök ellen.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.