A nyugat-európaiak tartanak a robotoktól, de a negyedük így is inkább rájuk bízná a kormányzást

Robot a Brandenburgi kapunál, a német parlament szomszédságában.Fotó: WOLFGANG KUMM/dpa Picture-Alliance/AFP

Komoly aggályokat kelt a nyugat-európaiakban az automatizáció és a technikai fejlődés rohamos üteme, derült ki a madridi magánegyetem, az IE 1600 fős mintán felvett januári felméréséből, írja a Quartz nyomán a Gizmodo. Az eredmények alapján ugyanis a megkérdezettek 70 százaléka gondolja úgy, hogy "ha nem ellenőrzik megfelelően, az új technológiák több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot hoznak a társadalomnak a következő évtizedben". Kétharmaduk azzal is egyetértett, hogy az új technológiák szabályozása a klímaváltozás elleni küzdelem mellett "a legnagyobb kihívás az EU számára".

56 százalékuk tart attól, hogy a jövőben a munka javát már robotok fogják végezni, és csupán 30 százalék tűnt lelkesnek a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődéséért.

Ezek alapján meglepő igazán, hogya megkérdezett nyugat-európaiak 25 százaléka szerint talán jobb lenne, ha politikusok helyett mesterséges intelligencia hozná a döntéseket. Hollandiában egyenesen 43 százalék volt azoknak az aránya, akik inkább bíznák gépekre az ország irányítását, mint politikusokra.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.