Újabb négy pártot, köztük a Momentumot vették nyilvántartásba az EP-választásra

A Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén négy újabb pártot vett nyilvántartásba a május 26-i európai parlamenti választásra:

A Haza Pártját, a Roma Szociáldemokrata Pártot, a Momentum Mozgalmat és a Zöldek Pártját.

A Momentum Mozgalmat azután vették nyilvántartásba, hogy március 21-én jogerőre emelkedett a párt székhelyét és a képviseletre jogosult személyét érintő változásbejegyzés a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában. Korábban azért utasították vissza regisztrációt, mert a párt által benyújtott bejelentőlapon feltüntetett székhely és a képviseletre jogosult személy nem egyezett a nyilvántartásban szereplővel. 

Az NVB honlapja szerint ez a 22 szervezet gyűjtheti az induláshoz szükséges 20 ezer aláírást aláírást április 23-án 16 óráig:

 1. DEMOKRATÁK PÁRTJA
 2. DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
 3. EGYENLŐSÉG ROMA PÁRT
 4. EURÓPAI FÜGGETLEN-CENTRUM PÁRT
 5. FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
 6. JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
 7. KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
 8. LEHET MÁS A POLITIKA
 9. MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT
 10. MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT - LIBERÁLISOK
 11. MAGYAR MUNKÁSPÁRT
 12. MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
 13. MAGYARORSZÁGI MUNKÁSPÁRT 2006 - EURÓPAI BALOLDAL
 14. MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK PÁRTJA
 15. MI HAZÁNK MOZGALOM
 16. PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
 17. PLATÓN PÁRT
 18. TEA PÁRT MAGYARORSZÁG
 19. A HAZA PÁRTJA
 20. MOMENTUM MOZGALOM
 21. ROMA SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT
 22. ZÖLDEK PÁRTJA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.