Havonta 700 ezres fizetést kap a szegedi egyetemtől Orbán Facebook-oldalának volt kezelője, akit a Botka elleni kampány miatt vezényeltek a városba

POLITIKA
2019 április 1., 12:26
comments 193

Tavaly év végén derült ki, hogy a Fidesz komoly erőket fog megmozgatni Szegeden a Botka László elleni kampányban, és többek között a városba küldték Kobza Miklóst is.

A Magyar Narancs írt hosszabban arról, hogy Kobza, aki a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik, korábban szerkesztette Orbán Viktor Facebook-oldalát, illetve egy ideig a kormányfő fotósa is volt, utána pedig két évig volt a közmédia sajtófőnökeként. 

photo_camera Kobza és Baán László Habony húgának buliján tavaly áprilisban

Szintén a lap írta meg idén tavasszal, hogy Kobza, ha már Szegedre került, valahogy úgy alakult, hogy állást kapott az egyetemtől. Az egyetem főigazgatója, Dömötör Máté elmondta, hogy Kobza részt vesz a 2019/2020-as beiskolázási év hallgatói toborzási munkafolyamataiban. 

Ennek részeként az intézmény országos sajtómegjelenéseit intézi, továbbá feladata az egyetem nemzetközi imázsának további megerősítésére. 

A szeged.hu ezután közérdekű adatigényléssel fordult az egyetemhez, melyből kiderült, hogy havonta bruttó 700 ezer forintot kap ezért a munkájáért. 

Kobza a szerződéssel kapcsolatban hétfő délután az Indexnek elmondta, hogy

„Kapcsolatban vagyok a helyi fideszesekkel, akik győztes várost akarnak faragni Szegedből, amelyik nem kimarad az országos, gazdasági-ipari fejlődésből, hanem egyik résztvevője, motorja annak. Szeged ugyanis bár gyönyörű város, adottságaihoz mérten elképesztően alul teljesít. 2010 óta számtalan vidéki város előzte be Szegedet gazdasági teljesítményben. Hiba lenne, ha Szeged továbbra is kimaradna a Szombathely-Győr-Veszprém-Budaörs-Hatvan-Gyöngyös-Miskolc-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen ipari tengelyből és fejlődésből. Annak elérését támogatom, hogy Szeged az Egyetem szellemi vezetésével visszakerüljön az ország és a Délvidék térképére mint regionális főváros. Ez a szerepvállalásom lényege.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt