Hoppá, a rendőrség már bele is kezdett a Speedmarathonba

2019. április 3-án reggel hat órakor elindult a rendőrség Speedmarathon nevű 24 órás sebességellenőrző akciója. Ilyenkor a rendőrség traffipaxokkal szállja meg az ország útjait. És bár szívélyesen előre tájékoztatni szokták a lakosságot, hogy hol mérnek, tájékoztatásuk szerint még így is évente átlag négyezer gyorshajtót fognak meg az ilyen akcióik során.

Azt, hogy hol mérnek, a rendőrség most is nyilvánosságra hozta honlapján. Én általában javasolnám, hogy tartsák be a sebességhatárokat, azokat se hülyék találták ki, de az erre kevésbé fogékonyak itt megnézhetik, hogy ma hol kell könnyebb lábbal tiporni a gázt.

Ugyanakkor nekik külön is kiemelném, hogy a baleseti statisztikák szerint évek óta a sebesség helytelen megválasztása a vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával van közvetlen összefüggésben.

A rendőrség az akciót bejelentve arra is figyelmeztetett, hogy a romló baleseti statisztikák miatt szakítaniuk kellett korábbi gyakorlatukkal, így most már az ilyen akciókat leszámítva nem szokták előre bejelenteni a mérések helyszínét, sőt, újra elkezdtek jelöletlen autókból is traffipaxolni. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.