Hoppá, a rendőrség már bele is kezdett a Speedmarathonba

2019. április 3-án reggel hat órakor elindult a rendőrség Speedmarathon nevű 24 órás sebességellenőrző akciója. Ilyenkor a rendőrség traffipaxokkal szállja meg az ország útjait. És bár szívélyesen előre tájékoztatni szokták a lakosságot, hogy hol mérnek, tájékoztatásuk szerint még így is évente átlag négyezer gyorshajtót fognak meg az ilyen akcióik során.

Azt, hogy hol mérnek, a rendőrség most is nyilvánosságra hozta honlapján. Én általában javasolnám, hogy tartsák be a sebességhatárokat, azokat se hülyék találták ki, de az erre kevésbé fogékonyak itt megnézhetik, hogy ma hol kell könnyebb lábbal tiporni a gázt.

Ugyanakkor nekik külön is kiemelném, hogy a baleseti statisztikák szerint évek óta a sebesség helytelen megválasztása a vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával van közvetlen összefüggésben.

A rendőrség az akciót bejelentve arra is figyelmeztetett, hogy a romló baleseti statisztikák miatt szakítaniuk kellett korábbi gyakorlatukkal, így most már az ilyen akciókat leszámítva nem szokták előre bejelenteni a mérések helyszínét, sőt, újra elkezdtek jelöletlen autókból is traffipaxolni. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.