Hoppá, a rendőrség már bele is kezdett a Speedmarathonba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2019. április 3-án reggel hat órakor elindult a rendőrség Speedmarathon nevű 24 órás sebességellenőrző akciója. Ilyenkor a rendőrség traffipaxokkal szállja meg az ország útjait. És bár szívélyesen előre tájékoztatni szokták a lakosságot, hogy hol mérnek, tájékoztatásuk szerint még így is évente átlag négyezer gyorshajtót fognak meg az ilyen akcióik során.

Azt, hogy hol mérnek, a rendőrség most is nyilvánosságra hozta honlapján. Én általában javasolnám, hogy tartsák be a sebességhatárokat, azokat se hülyék találták ki, de az erre kevésbé fogékonyak itt megnézhetik, hogy ma hol kell könnyebb lábbal tiporni a gázt.

Ugyanakkor nekik külön is kiemelném, hogy a baleseti statisztikák szerint évek óta a sebesség helytelen megválasztása a vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával van közvetlen összefüggésben.

A rendőrség az akciót bejelentve arra is figyelmeztetett, hogy a romló baleseti statisztikák miatt szakítaniuk kellett korábbi gyakorlatukkal, így most már az ilyen akciókat leszámítva nem szokták előre bejelenteni a mérések helyszínét, sőt, újra elkezdtek jelöletlen autókból is traffipaxolni. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.